8 trailere du burde få med deg!

onsdag 20 jan. 2021
8 trailere du burde få med deg!

Det blir lysere og lysere for hver dag som går, og med det i tankene har vi samlet trailerne til flere filmer vi gleder oss til.

I samlingen finner du trailerne til Aksel, Sound of Metal, Promising Young Woman, Let Him Go, Supernova, Nomadland, Ninjababy og Nobody. Trailerne ser du i videoen ovenfor.

Her kan du lese mer om filmene:

Aksel - 12. mars

Aksel.jpg

Historien om en av Norges største idrettsprofiler gjennom tidene - Aksel Lund Svindal.

Dokumentaren skildrer dramatiske hendelser i utforløypene, opp- og nedturer i livet utenfor bakken og kampen mot en kropp som sliter med å tåle belastningene. Filmen gir et unikt innblikk i en eventyrlig og spektakulær idrettskarriere, og ikke minst i en karriere som går mot slutten, i en film om viljestyrke, frykt og samhold.

Vi klarer nesten ikke vente på denne.

Sound of Metal - 5. februar

SoundofMetal.jpg

En av årets mest kritikerroste filmer, og en av de fremste kandidatene for flere sentrale Oscar-kategorier.

En unik, vakker og dypt rørende film om hva et forhold og et menneske må gjennomgå når alt man har og kjenner blir visket ut, og man må starte helt på nytt.

Ruben og Lou er et ungt par som har skapt seg et liv de elsker - de er omreisende punkmusikere som bor i en campingbil som er musikkstudio og hjem i ett, men livet deres blir snudd på hodet når Ruben plutselig mister hørselen. I en ny verden av stillhet må Ruben være mer ærlig med seg selv enn noensinne.

Bare å glede seg til denne kommer i starten av februar.

Promising Young Woman - 12. februar

PromisingYoungWoman.jpg

Carey Mulligan er nådeløs og ustoppelig i Emerald Fennells regidebut.

Promising Young Woman er en krysning mellom thriller og sort komedie, som hadde sin verdenspremiere på Sundance Film Festival i januar 2020. Filmen høstet gode kritikker for å være modig og provoserende i en tid hvor kvinners samtykke er et hyperaktuelt tema.

En herlig filmopplevelse som pluker ut de riktige detaljene, finner den perfekte tonen og som får deg til å tenke lenge etter at lysene slo seg på igjen.

Let Him Go - 19. februar

Lethimgo.jpg

En pensjonert lensmann og hans kone sørger over sønnen død, og må samtidig kjempe for å redde det som er igjen av familien.

I 1963, på en ranch i Montana, har ekteparet George (Kevin Costner) og Margaret Blackledge (Diane Lane) trukket seg tilbake i en fredelig pensjonisttilværelse. På ranchen bor også deres sønn James, sammen med sin kone og sønn.

Lykken blir snudd på hodet når James dør i en ulykke, og hans enke gifter seg på ny, inn i en annen familie. George og Margaret får bange anelser om den nye familien barnebarnet deres nå bor med, og bestemmer seg for å besøke dem. Mottakelsen hos familien Weboy går raskt fra vennlig til truende, og situasjonen eskalerer til at langt flere ting brått står på spill.

Supernova - 19. februar

Supernova.jpg

En av de filmene vi samtidig gruer og gleder oss til.

Kommer til å bli en minneverdig og melankolsk filmopplevelse, og det er en grunn til at vi plasserte traileren til Ninjababy etter denne. Traileren gjør en utmerket god jobb, og vi er ikke klare til å prate mer om denne filmen enda. Vi melder at dette blir en must see-film.

Ninjababy - 26. februrar

Ninjababy.jpg

Yngvild Sve Flikke har stålkontroll når hun leverer det som kan bli årets flotteste film fra Norge!

Ninjababy er en komedie om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon.

En rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid i sin mest fertile alder

Nomadland - Mars

Nomadland.jpg

Vi har lenge vært store tilhengere av kortfilmene til Chloé Zhao, og nå er hun ute med sin tredje spillefilm - Nomadland

Fern (Frances McDormand) bor i en liten by i Nevada. Etter at selskapet hun jobber for går konkurs pakker hun bilen og legger ut på en reise gjennom det amerikanske landskapet for å utforske et liv utenfor det konvensjonelle sosiale samfunnet og leve som en moderne nomade.

Filmen hadde verdenspremiere 11. september 2020 på filmfestivalen i Venezia, hvor den vant Golden Lion. Det vant også People's Choice Award på Toronto International Film Festival, noe som gjorde den til den første filmen noensinne som vant topprisen i både Venezia og Toronto

Hvor er hvor er hvor er Oscar?

Nobody - 5. mars

59a2523d9e8f451a9671a6caeafe4b47.jpg

Deilig eskapistisk vold. Bob Odenkirk spiller en forstadsfar som har fått nok, og som lar det går utover de som ikke oppfører seg på bussen (f.eks).

Når to tyver bryter inn i et forstadshus en natt, avstår Hutch fra å forsvare seg selv og sin familie i håp om å forhindre alvorlig vold. Hans tenåringssønn, Blake, er skuffet over ham, og kona Becca ser ut til å trekke seg mer og mer fra ham.

Ettervirkningen av hendelsen skyter mot Hutchs langvarende raseri, utløser latente instinkter og får ham til å velge en vei som vil avsløre mørke hemmeligheter og dødelige ferdigheter.

Neste uke deler vi trailerne fra de kommende barnefilmene, så frem til da får du ha en fin dag eller kveld videre!