Det våres for superskurken Josh Brolin

fredag 20 april 2018
Det våres for superskurken Josh Brolin

Mange skuespillere drømmer om å få rollen som en veldig god skurk en gang i løpet av sin karriere. Josh Brolin (50) spiller både Marvel-universets verste urokråke og Deadpools tøffe "frenemy" (og potensielle nemesis) i to episke superheltfilmer med premiere i løpet av tre uker denne våren. Men heldigvis er det ingen grønnskolling som inntar rollene som Cable i "Deadpool 2" og Thanos i "Avengers: Infinity War".

Josh Brolin har skuespill i DNAet, født rett inn i en skuespillerfamilie hvor både mor Jane Cameron og hans far James Brolin (kjent fra blant annet "Amityville" og "Traffic") har livnært seg som skuespillere. Pappa Brolin kom senere til å gifte seg med ingen ringere enn Barbara Streisand, og paret har vært gift siden 1998, men la oss gå tilbake til Brolin junior.

Josh Brolin debuterte i kultklassikeren "The Goonies - Death Scale Angel" av Steven Spielberg, en film der også Sean "I'll carry you Mr. Frodo" Austin og barneskuespilleren Corey Feldman deltok. Deretter fulgte roller i fjernsynsverdenen og på 1990-tallet opplevde han blandede suksesser, hvor filmene "En seng av roser" og "Nightwatch" er mest fremtredende.

Men i 2007 løsnet alt. Da landet Josh Brolin roller i filmer som "American Gangster", "Grindhouse / Planet Terror" og "In the Valley of Elah". Det store gjennombruddet kom med rollen som Llewelyn Moss, en mann som kommer over en stor sum penger og ble jaget av en ekstremt ekkel Javier Bardem, brødrene Cohens superroste "No Country for Old Men". Og siden da har han flittig dukket opp på det store lerretet - vi har vært i stand til å se ham som tidligere president George W. Bush i "W", i "Milk", og når han portrettert en rekke tøffe gutter i "Sin City: A Dame to Kill For" , "Sicario", "True Grit" og "Everest".

Våren 2018 vil imidlertid bli stavet Josh Brolin. Han er for øyeblikket den viktigste skurken i Marvels gigantiske univers og spiller rollen som Thanos for å gjøre livet vanskelig for heltene i Avengers: Infinity War. Og vi er glade for hva han vil gjøre med rollen som Cable i "Deadpool 2", sønn av X-Men-karakterene Cyclops og Madeleine Pryors (klone av Jean Gray). Om Cabel blir den største skurken i filmen, er uklart på skrivingstidspunktet, men uansett hans intensjoner vil tolkningen av rollen være severdig på den hvite skjermen.

Så fra alle oss til alle dere: ha en fin Josh Brolin-vår!