Dette er filmene du må få deg i romjulen!

tirsdag 21 des. 2021
Dette er filmene du må få deg i romjulen!

Først og fremst - god jul og godt nyttår alle sammen! Vi takker snart for det gamle, men før den tid kommer er det noen fantastiske kinoopplevelser du vil huske godt ut i det nye året. Dette er årets filmer du bare må få deg i romjulen.


The Matrix Resurrections

matrix_still.jpg

Romjulen braker løs med det etterlengtede neste kapittelet i franchisen som redefinerte en hel sjanger.

I The Matrix Resurrections kan du returnere til en verden med to virkeligheter: én, hverdagslivet; den andre, det som ligger bakenfor. For å finne ut om virkeligheten hans er en fysisk eller mental konstruksjon, for virkelig å kjenne seg selv, må Mr. Anderson velge å følge den hvite kaninen nok en gang.

Og hvis Thomas... Neo... har lært noe som helst, så er det at dette valget fortsatt er den eneste veien ut av - eller inn i - the Matrix. Neo vet allerede hva han må gjøre. Men det han ikke vet ennå, er at the Matrix er sterkere, sikrere og mer farlig enn noen gang før. Déjà vu.

Billetter bestiller du her!


Trøffeljegerne fra Piemonte

troffel_Still.jpg

En humoristisk og uimotståelig sjarmbombe av en film om gamle gubber, lojale hunder, vin og mat, og om et liv i harmoni med naturen. Denne kritikerroste underdogen er en ekte kjærlighetserklæring til Italia!

Dypt inne i skogen i den italienske regionen Piemonte vandrer en gruppe menn i 80-åra på leting etter verdens dyreste ingrediens. Sammen med sine lojale, firbente bestevenner jakter de dag og natt på den hvite Alba-trøffelen – en jakt som viser seg å være både farlig og totalt avhengighetsskapende.

Publikumsfavoritten og vinner av selveste Auroraprisen fra årets filmfestival i Tromsø tar de eldre herremennene og hundene deres på alvor. På samme tid har dokumentaren en god porsjon humor, blant annet i portretteringen av forholdet mellom eier og trofast hjelper, som får kongelig oppvartning når det kommer til stell og mat.

Det er bare å lene seg tilbake og nyte denne lille lekkerbiskenen av en film.

Billetter bestiller du her!


The King's Man (førpremiere)

Kingsman_still.jpg

The King's Man er en prequel til Kingsman-filmene, og tar oss med tilbake til hvordan det hele begynte. I romjulen er din sjanse til å se filmen før alle andre!

Da en gruppe med noen av historiens verste tyranner og kriminelle genier samles for å planlegge en krig som vil utrydde millioner av mennesker må én mann kjempe mot tiden for å stoppe dem.

I The King's Man, regissert av Matthew Vaughn, blir vi kjent med opprinnelsen til det aller første uavhengige etteretningsbyrået.

Billetter bestiller du her!


Snødronningen

snodronningen_still.jpg

Kulde kan fryse ditt hjerte, kjærlighet kan sette deg fri! En nydelig, morsom og klassisk eventyr for hele familien.

En natt sender den onde Snødronningen Nordavinden feiende mot byen, for å fryse verdens siste trollmann til is og røve ham bort. Trollmannens familie splittes i den isnende stormen. Flere år senere får trollmannens modige datter, Gerda, vite at hun har en bror, og at Snødronningen har bortført også ham! Gerda legger ut på en farefull ferd for å redde broren.

Med seg har hun et av farens magiske speil, og en hjelper i form av trollet Orm. Men kan speilets magi hamle opp med dronningens iskalde krefter? Og er virkelig Orm på Gerdas side?

Billetter bestiller du her!


Charlie Chaplin: Småen

smaen_still.jpg

Småen var en suksess da den kom på kino for 100 år siden og den står fortsatt fram som et mesterverk som virkelig har tålt tidens tann.

Selve historien er enkel. Et barn blir forlatt av sin mor og funnet av Charlie. Han tar rollen svært alvorlig, og snart er "far" og sønn involvert i en blomstrende forretning som glassmestere. Småen knuser vinduene og Charlie reparerer dem. Etter hvert kommer barnevernet på sporet av den lille familien, og etter mye dramatikk innser
barnemoren at gutten faktisk er sønnen hun forlot for flere år siden. Hun har nå blitt rik og vil ha sitt fortapte barn tilbake, og utlover en stor belønning.

Chaplins første langfilm er både morsom og rørende. En varm komedie som gir deg et smil om munnen og kanskje en tåre i øyekroken.

Billetter bestiller du her!