Dette sier kritikere og fans om den nye Spider-Man-filmen

tirsdag 4 des. 2018
Dette sier kritikere og fans om den nye Spider-Man-filmen

Det er ikke mange fiksjonskarakterer som har fått boltre seg på filmlerretet flere ganger enn Peter Parker og hans alter ego i blått og rødt. Men etter at Spider-Man først dukket opp i tegneseriene til selskapet Marvel i 1962, har en rekke andre personer (og dyr) enn Parker ikledd seg den ikoniske drakten. Flere av dem dukker opp i den kommende filmen «Spider-Man: Into the Spider-Verse».

I den kritikerroste animasjonsfilmen treffer vi en av tegneseriefansens favorittversjoner av Spider-Man, nemlig tenåringen Miles Morales. Når verden står i fare for å bli utslettet, må han slå seg sammen med andre edderkoppmenn, -kvinner og -griser(!) fra parallelle universer for å stanse trusselen.

Når vi sier at filmen er blitt godt mottatt, så mener vi det. I skrivende stund har filmen 99 prosent positiv omtale, ifølge Rotten Tomatoes. Den ble nylig kåret til årets beste animasjonsfilm av New York Film Critics Circle, og den høster ros fra både tradisjonelle medier og livslange Spider-Man-fans.

«Spider-Man: Into the Spider-Verse» kommer på kino 14. desember – og du kan se den i IMAX på ODEON Oslo. I tillegg kommer en versjon med norsk tale!

Dette sier folk om «Spider-Man: Into the Spider-Verse»:

– Dette er en litt gal, hysterisk vågal og ofte rørende blanding av alt det som gjør superheltfilmer så populære. Den har en ny Spider-Man som passer utmerket for dagens barn og unge, skriver Brian Truitt i USA Today, og gir filmen 3,5 av 4 stjerner.

– Den beste frittstående filmen om den ikoniske karakteren hittil, mener Johnny Oleksinski i New York Post, som deler ut like mange stjerner.

– Dette er den syvende Spider-Man-spillefilmen på 16 år, men universet har aldri føltes like friskt, er dommen til Jesse Hassenger i AV Club, og gir filmen en B+.

Også selverklærte nerder er fra seg av begeistring:

– På et tidspunkt der superhelter er overalt og mange er blitt litt sløve når det kommer til slike historier, eksploderer «Spider-Man: Into the Spider-Verse» inn på lerretet med en ny og livlig tolkning, både av karakteren og sjangeren, mener Sean Mulvihill hos FanboyNation.com.

– En slik bragd bringer i tankene adjektiver som vanligvis er å finne i tegneseriebøker. Utrolig. Spektakulær. Sensasjonell, konstaterer Mike Cecchini hos Den of Geek, før han klinker til med en 5 av 5 stjerner.

– Det er en slik superheltfilm vi absolutt trenger, med gode personer som gjør gode ting, og nyter det – akkurat slik Spider-Man skal, skriver Kyle Anderson på nettsiden Nerdist.

Flere bemerker seg filmens unike og banebrytende animasjon:

– «Spider-Man: Into the Spider-Verse» er en morsom, rørende og frisk opprinnelseshistorie, med nydelig tegneserie-aktig animasjon, mener ScreenRants Molly Freeman.

– Den modige filmen tar et steg vekk fra Pixar-stilen vi nå forventer i nyere animasjonsfilmer, og leverer en dynamisk visuell opplevelse, ulikt alt annet, mener David Griffin hos IGN.

Og for Ali Gray hos nettsiden The Shiznit, er filmen en glimrende avskjed til Stan Lee, selve Marvel-guruen, som nylig gikk bort:

– Filmen er morsommere enn «Spider-Man: Homecoming», mer spennende enn Avengers-filmene og ser bedre ut enn så godt som alle superheltfilmene du kjenner til. «Spider-Man: Into The Spider-Verse» er den mest perfekte tolkningen av Spider-Man hittil. Stan Lee ville vært stolt.

«Spider-Man: Into the Spider-Verse» kommer på kino 14. desember.

Spider-Man: Into the Spider-Verse» kommer på kino 14. desember, men allerede en uke tidligere, 7. desember, er det førpremiere på enkelte ODEON-kinoer. Filmen vises med engelsk tale og norsk tekst på førpremieren og alle IMAX-forestillinger, men kommer også med norsk tale.