Disse skrekkfilm-klassikerne viser vi på halloween!

onsdag 21 okt. 2020
Disse skrekkfilm-klassikerne viser vi på halloween!

Vi spurte dere hvilke skumle filmer dere vil ha ha et gjensyn med på kino. Her er halloween-programmet på ODEON.

Det er snart halloween. Mens de minste gleder seg til kostymer, gresskar og godteri, er det en ganske annen grunn til at også vi voksne ser frem til høytiden: skrekkfilmer!

Vi har spurt våre medlemmer hvilke skrekkfilmer de synes er aller skumlest, og som de ønsker et gjensyn med på kino. Basert på tilbakemeldingene deres, setter vi opp tre kjente og kjære horror-favoritter… og legger dermed opp til en minneverdig halloween, selv i dette annerledes-året. Vi kan også friste med en skikkelig skrekkelig førpremiere!

Selv om det som skjer på lerretet er skummelt, er du helt trygg i kinosalen – på ODEON tar vi nemlig smittevernet på alvor. Vi har også et eget halloween-program som passer for barna og hele familien.

Her er noen av skrekkfilmene du kan se frem til!

SAINT MAUD_DIGIPOS_1920X1080W DATO 13NOV.jpg

Førpremiere: Saint Maud

Først av alt: Vil du se en ny skrekkfilm på halloween, har vi en skrekkelig godbit å friste med – fra studioet bak Hereditary, Midsommar og The Witch.

I Saint Maud møter vi en sykepleier som har funnet Gud, og som blir besatt av å redde sjelen til sin døende pasient.

Anmelderne jubler over filmen, som blant annet har fått 5/5 stjerner i The Guardian. Ordinær premiere er i november – men nå har du sjansen til å se den på halloween!

Billetter til førpremieren av Saint Maud

Så over til klassikerne…

ScreamHero.jpg

Ønskereprise: Scream

Wes Cravens Scream fra 1996 er med rette blitt en klassiker. Filmen er et kjærlighetsbrev til skrekksjangeren, og den leker med tilskuernes forventninger – uten å noensinne bli en parodi. Tvert imot er den selv blitt ikonisk innenfor sjangeren, og den er virkelig både spennende og skremmende.

Innbyggerne i en idyllisk småby terroriseres av en slu psykopat med en skrudd sans for skrekkfilmer. Når den maskerte gærningen fortsetter å imitere scener fra grøssere med virkelige gjerninger, blir det klart at dette er et spill der det faktisk står om livet.

På halloween får du en sjelden mulighet til å gjenoppleve denne klassikeren på kino. Se den for eksempel med en date som du vil introdusere til skrekksjangeren?

Billetter til Scream

TheConjuringHero.jpg

Moderne klassiker: The Conjuring

The Conjuring sørget for en vitamininnsprøytning og revitalisering av skrekksjangeren da den kom ut i 2013. Ikke bare er den ordentlig skummel, men det er også et imponerende stykke filmhåndverk. Dette er en film som ikke redd for å ta seg selv på alvor – og derfor bør du være desto mer redd for å se den!

Filmen tar utgangspunkt i den sanne historien om de verdenskjente etterforskerne av det overnaturlige, Ed og Lorraine Warren, som i 1971 ble tilkalt for å hjelpe en familie som ble terrorisert av en mørk tilstedeværelse i det landlige huset familien akkurat har flyttet til. La oss bare si at de hadde god grunn til å undersøke det nærmere…

Alt fra skuespillerprestasjoner til manus, regi og musikk i The Conjuring er hentet fra øverste hylle. Se den på kino på halloween – hvis du tør!

Billetter til The Conjuring

IThero.jpg

Fra mesteren av skrekk: It

Kjenner du noen som er redd for klovner? Stephen King bør ta en del av skylda for det. Han er mesteren av skrekk, og nyfilmatiseringen av It (2017) er en av de sterkeste tolkningene av bøkene hans på lang tid.

I filmen følger vi syv barn, kjent som «The Losers Club», som kommer ansikt til ansikt med livets problemer i en liten by i Maine. De sliter med mobbere… og klovnemonsteret Pennywise.

Etter tre år har du kanskje begynt å komme over hvor skummel denne er. Så – kanskje på tide med en påminnelse?

Billetter til It

Enda flere skrekkfilmer på kinoprogrammet

Ved siden av dette halloween-programmet, har du flere skrekkfilmer å velge mellom, som allerede går på kino – blant andre Antebellum og Follow Me.

Til halloween legger vi også ut billetter til Freaky med Vince Vaughn og Kathryn Newton, som har premiere 13. november.

Så, hva er du i humør til å se … og hva er det du tør?

Hele programmet finner du på odeonkino.no.