Er du klar for Barbenheimer?

tirsdag 18 juli 2023
Er du klar for Barbenheimer?

Fredag 21. juli har begge filmene premiere, og det har satt internett i flammer!

One of these films has a main character grappling with the concept of death. The other is Oppenheimer.

  • Cindy White, The A. V. Club

I april 2022 ble det annonsert at Greta Gerwigs Barbie vil ha premieredato 21. juli 2023, samme dag som Christopher Nolans Oppenheimer. Atombombe og barnedukke i skjønn forening. Ikke akkurat hverdagskost.

Kontrasten mellom de to har blitt mye diskutert og har nå endt opp som sitt eget internett-fenomen med navnet Barbenheimer. Det har blitt laget egne fan-trailere og postere. I USA rapporterer AMC at over 40 000 har kjøpt billetter til både Barbie og Oppenheimer samme dag!


Oppenheimer_still_no.jpg


Kontraster som dette er ikke et fremmed fenomen i kinoverden, det har til og med sitt eget ord; motprogrammering.

Her setter man opp to vidt forskjellige filmer mot hverandre for å treffe en større målgruppe. Dog ser det ut til at denne gangen byr kontrasten på de to filmene til en dobbel feature for mange.

En Nolan-film har stått opp mot en rosa film med lystigere tema tidligere. I juli 2008 kom The Dark Knight og ABBA-musikalen Mamma Mia, og begge filmene gikk seirende ut av duellen. De er blant de mest sette filmene på kino i Norge noensinne.


Barbie_still.jpg


Da gjenstår bare spørsmålet; Hvis du ser begge filmene etter hverandre, hvilken film er best å se først?

Vi har satt opp kinoprogrammet sånn at du kan ta valget selv. Trykk deg inn på kinoprogram for å se når Barbie og Oppenheimer vises på din lokale kino.

Hvis du skal se Oppenheimer først:

Filmen er tre timer lang, så vi anbefaler en liten pause for å fylle på popcornbegeret før Barbie. Velg en visning som starter 4 timer etter Oppenheimer-visningen din, så får du 45 minutter pause.

Hvis du skal se Barbie først:

Om du velger en Oppenheimer-visning som starter 2 timer og 30 minutter etter Barbie-visningen din får du ca. 30 minutter pause mellom filmene.