Forhåndssalget til Amundsen har startet!

fredag 25 jan. 2019
Forhåndssalget til Amundsen har startet!

Dette er historien om verdens største polfarer og det verdenskjente kappløpet mot Sydpolen med briten Robert Scott, men også om en fascinerende privatperson.

Roald Amundsen ble født i 1872, og ledet den første ekspedisjonen som nådde Sydpolen i 1911. Pål Sverre Hagen spilte Thor Heyerdahl i «Kon-Tiki», og nå kan du se ham igjen på lerretet som Roald Amundsen.

Om nødvendig løy han og bedro sine nærmeste for å oppnå det han ville, og som en konsekvens lyktes han profesjonelt, men betalt en høy pris som menneske. Roald Amundsens største støttespiller i mer en tjue år var broren Leon, som alltid kom i skyggen av Roald. Når Roald gikk for langt var det broren som fikk regningen. Likevel ble Leon nullet i Roalds selvbiografi og døde uten anerkjennelse. Gjennom filmen om Roald vil også Leons historie bli fortalt og satt i kontekst.

Regissøren av «Amundsen» er Espen Sandberg, som har stått bak blant annet «Max Manus» og «Kon-Tiki». Manuset er skrevet av Ravn Lanesskog, som blant annet står bak «Birkebeinerne». Ruby Dagnall, kjent fra «Rosemari» og «Skam», spiller Leon Amundsens kone Aline. Dagnall fikk Amanda for beste kvinnelige skuespiller i fjor.

Katherine Waterston, kjent fra «Fabeldyr»-serien og «Alien: Covenant» spiller Bess Magids, en kvinne Amundsen hadde møtt i Alaska under Maud-ferden og skutas lange opphold i Nome i forbindelse med gjennomseilingen av Nordøstpassasjen.