Hva er det beste kinoformatet for Nope?

mandag 15 aug. 2022
Hva er det beste kinoformatet for Nope?

Jordan Peele redefinerte skrekksjangeren med Get Out og Us, og straks er hans neste film Nope på kino over hele landet. Men hva er det beste kinoformatet for Nope, og hva er det du kan forvente deg?

Nope er allerede en kinosuksess, og kommer til Norge med høye forventninger etter premierehelgene i USA. Det er ingen tvil om at dette er Peele sin mest etterlengtede film, og at det er flere land som forventer stor pågang gjennom den kommende helgen.

Peele slo virkelig igjennom med skrekkfilmen «Get Out», som var en favoritt blant både publikum og kritikere. Suksessen ble fulgt opp av filmen 'Us' og nå har han laget nok en sterk samlingstittel!
IMAX. Velg IMAX.

NOPE004INTL_TOS_1200x600_DUR.jpg

Peele har alltid vært tydelig på filmene hans er laget for det store lerretet, og at dette også gjelder for Nope.

Han går videre med å fortelle om samarbeidet med kinematograf Hoyte van Hoytema, tidligere kjent fra Christopher Nolans Tenet, og Hoytes kjærlighet for IMAX-formatet. Verdens største kinoformat.

"One of the first things I asked him (Hoyte) was; Hoyte, forget the movie. If you had to get a image of a UFO in the sky. You had one shot and it was for posterity, for the human race. What would you do? What would you use?

And he goes, Jordan - I would use an IMAX-camera."

Hoyte begrunnet svaret sitt med at oppløsningen er på et annet nivå, og det ville være den første skrekkfilmen til å anvende IMAX-formatet og deres kameraer. Opptil 47 minutter av filmen er i det fulle IMAX-formatet 1.43:1, med den sylskarpe bildekvaliteten IMAX-fans har blitt vant til.

Det er ingen tvil i Peele sitt budskap. Se filmen i IMAX.