Hvem er Venom?

søndag 30 sep. 2018
Hvem er Venom?

En kompleks karakter havner ikke så lett i kategorier som ond eller god.

Eddie Brock er en journalist drevet av et ønske om å avsløre de mørke hemmelighetene til selskaper og myndigheter. Når han følger et tips som ser ut til å føre til avdekking av enorme dimensjoner, vil han grave dypt og finner seg snart i en situasjon hvor han ikke kan forutse konsekvensene av sine handlinger.

Det motsatte av en superhelt kan være en rekke ting. Heltene har ofte en antagonist, rival eller erkefiende, som gjør sitt ytterste for å hindre helten fra å forfølge sine ambisjoner. I noen tilfeller kjemper superhjertet mot et superskurk, med like eller større krefter enn helten, men i total fravær av moralsk kompass. Superskurken kan være en tidligere helt, som kan skyves over grensen, og vender derfor blir all sin kraft til det som en gang var verdt å kjempe for. I Venom blir alt det ovennevnte gift i én form.

Karakteren Venom er en av Marvels mest populære superskurker, men i motsetning til flere av sine kolleger, skjuler han noe under den mørke overflaten. Venom er en symbiont, en parasitt som endrer og styrer sin verts handlinger. Når verten kler seg i symbiontens ytre, får han forferdelige krefter som han aldri kunne drømme om. Men symbioten har sin egen vilje og lever sitt eget liv.

Historien om Venom har også levd sitt eget liv, og gjort flere vendinger som blir til parallelle spor mer enn noen annen karakter i Marvel-universet. Filmen Venom, som får kinopremiere 5. oktober er inspirert av serien "Lethal Protector" med Eddie Brock som motvillig antihelt. Imidlertid er filmen frakoblet Marvel Cinematic Universe.

Tom Hardy, med superskurkerfaring som Bane i The Dark Knight Rises, tok rollen fordi han ønsket å lage en film til sønnen sin. Sønnen, som er en stor fan av Venom, jobbet delvis som karaktercoach for sin far under innspillingen.