Nå må du velge din side!

torsdag 20 mai 2021
Nå må du velge din side!

Godzilla vs Kong. Det er på tide å velge din side. I denne utgaven av Backstage tar vi først en nærmere titt på den kommende storkampen, og deretteter nyhetene fra filmen og kinoens magiske verden.

Riket til de gigantiske monstrene, også kjent som Monsterverse, har blitt bygget i ganske lang tid nå, og starter med 2014-filmen Godzilla. Nå skal de to mektigste skapningene i denne verden møtes for første gang. Det er på tide å ringe bokseklokkene, spekulere og velge din side - hvem vinner kampen?

TransparentDivider2-05px.png

Kong

Kong_still_1.jpg

That’s Kong. He’s king around here. He’s god to these people.

Kallenavn: The King of Skull Island
Art: Titanus Kong (siste av hans art)
Opprinnelse: Fra Skull Island, hersker av denne øya
Høyde: Rundt 108 meter
Styrker: Fart, Styrke, klatring og utholdenhet
Svakheter: Mangler rustning

TransparentDivider2-05px.png

Godzilla

Godzilla_still_1.jpg

"Nature has an order. A power to restore balance. I believe he is that power.

Kallenavn: The King of Monsters
Art: Titanus Gojira, en forhistorisk krypdyrkjempe fra Perm-perioden
Opprinnelse: Hollow Earth
Høyde: Rundt 120 meter, uten halen
Styrker: Atomisk pust, lang kamprekkevidde, hale, kroppsrustning og utholdenhet
Svakheter: Gjeller

TransparentDivider2-05px.png

Vår vurdering:

Godzillavskong_Still_2.jpg

Nå som vi har etablert de ulike variablene som er tilstede, kan vi være enige om at de to deler noen felles styrker - utrolig styrke og utholdenhet. Disse vil være til fordel for begge, og vil sannsynligvis resultere i at denne kampen ikke er over med det første. I tillegg er begge svært intelligente skapninger, og er i stand til å analysere mostanderen sine svakheter og styrker.

Når det kommer til styrkene som skiller de to, så er det tydelig at Godzilla må bruke det faktumet at Kong ikke har noen naturlig kroppsrustning. Dette er hans største svakhet, spesielt med tanke på kamprekkevidden til Godzilla. Når vi først snakker om avstand, så tror vi Kong håper på nærkamp. Kong er raskere enn Godzilla, og er også mer smidig.

TransparentDivider2-05px.png

Strategi vs. ren kraft

Det er sentralt for Kong å bruke styrken, smidigheten og farten med omhue. Det er sjeldent Kong har vist noen tegn til manglende utholdenhet, men når du møter "The King of Monsters" er strategiske, målrettet angrep sikrere enn tusen slag på naturlig rustning.

Kong har også umåtelig bittstyrke, noe som sannsynligvis vil være til nytte mot den kroppsrustningen. Men, med sagt - vi tror Godzilla vinner. Hva tror du?

En ting er sikkert, denne kampen oppleves best på storskjerm - Godzilla vs Kong har premiere i morgen fredag 21. mai.

TransparentDivider2-05px.png

Nyheter fra filmen og kinoens magiske verden!

Det blir en oppsummert runde av nyheter i denne utgaven, da hovedfokuset vårt gikk til analysen av Godzilla vs. Kong.

Først ut er det forrige uke kom en trailer til Venom: Let There Be Carnage, den etterlengtede oppfølgeren til kinosuksessen fra 2018. Tom Hardy er tilbake i rollen som Eddie Brock, som nå har blitt tvunget/vant til å leve med en obsessiv romparasitt i kroppen.

I andre nyhter har flere store skuespillere avstand fra Golden Globes. Tom Cruise er en av de som har levert tilbake statuettene, etter en rekke avsløringer de siste månendene. Det har vært en skikkelig storm rundt Hollywood Foreign Press Association etter at det kom frem at det ikker en noen afroamerikanske medlemmer. Filmindustrien stiller spørsmålstegn ved mangelen av mangfold. HFPA blir også anklaget for uetisk praksis.

Apropos Tom Cruise. En artikkel i Empire avslører at en scene i den kommende "Mission: Impossible 7" kan være den verste han har gjort.

I en scene som er spilt inn i de norske fjellene, utfører Cruise et livstruende motorsykkelhopp fra en klippen. Måneders forberedelse var nødvendig, sier stjernen:

"Hvis vinden var for sterk, ville jeg ha blåst av rampen. Hvis jeg hoppet feil vei, visste vi ikke hva som ville skje med motorsykkelen. Jeg hadde omtrent seks sekunder på meg til å åpne fallskjermen, og jeg ønsket ikke å bli viklet inn i motorsykkelen, den hadde ikke endt bra. "

Cruise har mange grunner til å være stolt. I tillegg til det dristige håpet, har han også klart å få en massiv internasjonal innspilling under en pågående pandemi: "Det var en lettelse for hele teamet da vi kunne begynne å filme. Det var veldig emosjonelt," sier Cruise.

Ha en flott helg!