Nyheter fra filmverdenen: Uke 8

torsdag 25 feb. 2021
Nyheter fra filmverdenen: Uke 8

Denne uken tar vi en nærmere titt på den brutale traileren til Mortal Kombat, innspillingen til Thor: Love and Thunder, og går igjennom de overraskende tallene fra Danmark.

Hva er ODEON Backstage?

ODEON Backstage er en oppsummerende nyhetsspalte, som vi publiserer annenhver uke! Her kan du få med deg de siste og beste nyhetene fra filmen og kinoens magiske verdenen.

Mortal Kombat - brutal trailer

MortalKombat.jpg

Forrige uke fikk vi det første glimset av den kommende Mortal Kombat-filmen. Førsteinntrykket vårt er at dette blir et underholdene og brualt sci-fi eventyr! Det lover med andre ord veldig godt.

Det er alltid spennende med filmer som har baserer seg på videospill, da historikken til denne undersjangeren er blandet for å si det mildt. Filmene pleier som oftest å dele fansen i to grupper - de for og de imot.

Går vi ut ifra snakkisen på Reddit og kommentarer fra andre sosiale medier, så ser det ut til at traileren fikk flere til å senke skuldrene. Det er fremdeles de som utrykker bekymring, men båten med gira Kombat-entusiaster har blitt betraktelig større. Det blir spennende å se hvordan dette vil spille seg ut!

Traileren finner du øverst i artikkelen.

TransparentDivider2.png

Thor: Love and Thunder - innspillingen har startet!

Thor-Loveandthunder.jpg

Innspillingen av en fjerde Thor -film har startet i New Zealand. Etter den store suksessen Thor: Ragnarok, er regissør Taika Waititi tilbake i MCU for å gi oss Thor: Love and Thunder.

Starten av filmingen utløste mange rykter. Lekkede paparazzi-bilder spredt på nettet har bekreftet at Chris Pratt (Star-Lord) og Karen Gillan (Nebula) er involvert i det nye Marvel-eventyret. Det ryktes at Matt Damon er tilbake for en cameo-rolle.

Det er imidlertid klart og bekreftet at Chris Hemsworth vil bli gjenforent med Natalie Portmans Jane, som denne gangen vil overta den kraftige hammeren. Det er tid for en kvinnelig Thor!

I tillegg får vi se Christian Bale som den store skurken med det koselige navnet Gorr the God Butcher. "Thor: Love and Thunder" har kinopremiere i april 2022.

TransparentDivider2.png

Danske filmer gjør suksess på kino!

GlassRettferdighet.jpg

2020 var et tøft år for hele filmbransjen, men det kom nylig ut noen gode nyheter fra Danmark.

Mot alle odds ble 2020 et flott år for danske filmer i Danmark, hovedsakelig på grunn av Vinterbergs Et glass til og Jensens Rettferdighetens Ryttere. Det Danske Filminstitut rapportere ved slutten av året at hele fire danske titler toppet kinolisten, med Et glass til på toppen.

Et glass til kunne rapportere inn 800.000 solgte billetter og Rettferdighetens Ryttere. trakk 125.000 dansker til kinoen i løpet av åpningshelgen. Gjennom filmåret 2020 utgjorde danske filmer 50% av markedsandelen, som er det høyeste noensinne. Det ble i tillegg solgt flere billetter til danske titler enn året før.

Et glass til viste vi som forhåndsvisning og har gått på kinoene våre siden premieren i oktober. Den vises fremdeles på noen av kinoene våre. Rettferdighetens Ryttere. har premiere 26. mars – se traileren her! Du kan lese den fullstendige rapporten fra instituttet her

Ha en god helg!