ODEON Moss holder midlertidig stengt

mandag 30 nov. 2020
ODEON Moss holder midlertidig stengt

Fra rollebesetningen til hemmeligheter fra filmsettet, her er alle grunnene til at du vil være blant de første til å se The Batman 4. mars.

Med Robert Pattinson i ledelsen er sagaen om Batman på vei til en skikkelig reboot. Med en intens oppstilling av skurker i hans vei, har nattens ridder aldri sett like dyp, dyster og farlig ut som han gjør nå.

I denne utgaven av ODEON Backstage tar vi en nærmere titt på hvorfor The Batman allerede er en av årets mest omtalte filmer.

Klikk her for å se trailer førstBatman_facebookheader_DUO_BilletterTilSalgs.png


Del én: Hvorfor er det så mye snakk om The Batman?

Selv under normale omstendigheter er en ny Batman-film nok til å rydde kalenderen, kysse familien farvel, ta på seg den hjemmesnekra kappen og slå leir utenfor kinoen for de første billettene. Men akkurat nå er spenningen så høy at den overgår de skyhøye forventningene som ble satt da den første traileren premierte, 22. august 2020.

Men, hvorfor?

Vel, mye kan krediteres til mannen bak masken. Ikke Bruce Wayne, men «the dude behind the dude pretending to be a bat» - Robert Pattinson. Twilight ikonet har de siste årene skiftet stil og lagt inn flere fantastiske prestasjoner i filmer som Good Time, The Rover, The Lighthouse og TENET.

TBT_Backstage_RobP.jpg

Disse prestasjonene har gitt en helomvending på rykte han dro på seg etter Twilight-filmene, og nå blir han sett på som en verdens fremste skuespillertalenter. Vi kommer tilbake til hvorfor vi har troen på Pattinson.

I tillegg ser denne versjonen av Batman til å skille seg fra de tidligere adapsjonene, og i større grad følge fotsporene til 2019s The Joker. Dette virker å appellere til det moderne kinopublikumet, så lenge den tematiske dysterheten er bevisst og gjennomtenkt.

Alt peker på at det siste stemmer, og at vi kan se frem til en versjon vi aldri har sett lignende til tidligere.


TBM_Backstage_MaskB.jpg

Del to: Hva er det jeg trenger å vite om The Batman?

La oss starte med å fortelle deg hva The Batman ikke er. Det er ikke en oppfølger til Christoper Nolans Dark Knight-trilogi, eller en kontinuasjon til filmene med Ben Affleck. Sistnevnte forlot serien i januar 2019. Det er heller ikke en Justice League DC Extended Universe bonanza, så ikke forvent deg en cameo fra Aquaman.

The Batman er en av annen kaliber.

I stedet er det en opprinnelseshistorie hvor vi er tilbake i Bruce Waynes andre år som kriminalitetsbekjemperen. Regissør Matt Reeves har uttalt hans favorittfortellinger fra tegneserien er løst vevd inn i fortellingen og at tidslinjen spoler tilbake til karakterens røtter, men at vi ikke kommer til å se for mye av Frank Millers karbonkopi – Batman: Year One (1987).

“I went on a deep dive again, revisiting all my favourite comics. Those all inform by osmosis. But we definitely aren’t doing Year One,” – Reeves til Television Critics Association.

I tillegg er det tydelig at filmen er inspirert av klassikere som The French Connection (1971), Chinatown (1974) og Taxi Driver (1976), og at Reeves ser på sin egen film som en blanding av detektiv-, action- og psykologiske thrillersjangere. En titt på Batman-traileren avslører at denne filmen er smartere enn den gjennomsnittlige superheltfilmen, og at mannen bak masken er mer enn en enkel muskelbunt.

“I've talked about making it a very point of view noir-driven definitive Batman story, in which he is investigating a particular case and that takes us out into the world of Gotham.”


TBM_R_ddler.jpg


Del tre: Hvem er med i The Batman?

En av de viktigste grunnene til at Batman sine fortellinger er så engasjerende, er fordi han ofte må konkurere om rampelyset med noen av filmhistoriens beste skurker.

For det første, glem alt om Jim Carreys skildring av Riddler som en harmløs gærning i en limegrønn jumpsuit. Reeves har rekruttert en fantastisk skuespiller som passer perfekt i rollen, og reimaginert karakteren til en skummel sadist i skinnmaske og briller. Det er virkelig en av de menneskene du vil gjøre alt for å unngå.

Når det kommer til Catwoman, er Michelle Pfeiffers skinninnpakkede prestasjon fra Batman Returns vanskelig å overgå, men ryktene sier at Zoë Kravitz sin tolkning setter enda mer fokus på hennes dybder. Vi får vite mer om bakhistorien hennes og får i større grad se en Selina Kyle i full kontroll.

“Where she comes from and where she is emotionally was a very important part of this story,” So I actually chose to not really think of her as Catwoman.” - Zoë Kravitz

Zoe_Kravits.jpg

På link linje satte Danny DeVito en høy standard for Penguin tilbake i 1992 – men Colin Farrells vansirede forbryterherre er en annen kjele med harsk fisk, og skildrer karakteren mens han fortsatt klamrer seg til den lille delen av menneskeheten i seg, og foretrekker å bli kjent under sitt opprinnelige navn, Oswald Cobblepot.

“The creation of it and the aesthetic of the character has been fun,” “There are some tasty scenes.” - Colin Farrell

ThePeng_Colin.jpg

Robert Pattinson. Vi har sett at Pattinson kan lede i Twilight og vi så noen seriøse ferdigheter i The Lighthouse - nå ser det ut til at han bringer disse to verdener sammen. Tolkningen ser ut til å være en blanding av intensiteten til Christian Bale med en ungdommelighet vi ikke har sett enda.

Reeves putter det veldig fint - "He looks like Batman, but more than anything, he has the soul of someone, I think, that can play a Batman.”

Hvis det er noen der ute som er skeptiske eller tenker at Pattinson ikke kan klare denne rollen, så anbefaler vi at de ser Good Time og The Lighthouse. Vi kan nesten garantere at oppfatningen din ikke vil være den samme.


Det var det vi hadde på hjertet i denne utgaven ODEON Backstage, hold utkikk for neste utgave - da skal vi se nærmere på den neste filmen til Doctor Strange.

Ha en fortsatt fin morgen, dag eller kveld!