Regissørbesøk på ODEON Ski 1. november

torsdag 19 okt. 2023
Regissørbesøk på ODEON Ski 1. november

Onsdag 1. November kommer regissør Ragnhild Nøst Bergem til ODEON Ski i forbindelse med seniorvisningen av Ola – En helt vanlig uvanlig fyr.

Ragnhild Nøst Bergem er utdannet ved dokumentarregissør ved Høyskolen på Lillehammer. Hun langfilmdebuterte med "Vær her", som ble nominert til Amanda og som vant Gullruten for beste dokumentarfilmregi. Hun har også regissert "Koronadagbøkene" for TV2 og kortfilmen "Husker du meg?".

Vi åpner dørene 12:00, serverer gratis kaffe og selger vafler. Ragnhild vil holde introduksjon av filmen før filmstart 13:00.Ola – En helt vanlig uvanlig fyr_still1.jpg
Ola og Ragnhild på filmfestivalen i Haugesund


Om filmen

Ola er 30 år og bor sammen med mange ulike mennesker i landsbyen Vidaråsen i Vestfold. Her lever de tett på naturen, i roligere tempo og det lille samfunnet er tuftet på inkludering, forståelse og respekt.
Ola er en engasjert, morsom og ærlig fyr. Han har en lett utviklingshemming og snakker åpent og med undring om dette. Når Ola mister en viktig brikke i livet sitt, reflekterer han over tilværelsen og hva han kan gjøre for å bli mer selvstendig.

Filmen har høstet strålende anmeldelser etter sin premiere:

Ærlig, hjertevarm og brennaktuell - Nordlys (6)
Empatisk og komplekst - Aftenposten (5)
Det mest inspirerende på lenge - BT (5)
Ei solskinshistorie - Klassekampen (5)
Stjeler hjerter - Kinomagasinet (5)