Renate og norsk film tar Cannes med storm!

torsdag 22 juli 2021
  • Henrik Bjerke Ryhjell
Renate og norsk film tar Cannes med storm!

Hvert år pendler store deler av filmbransjen til Sør-Frankrike for den årlige filmfestivalen I Cannes for å feire noen av de kommende utgivelsene verden har å tilby.

I år markerte festivalen sin retur etter kanselleringen i 2020, og det var mange som forelsket seg i den norske filmen Verdens verste menneske. I denne fantastiske dramakomedien møter vi en ung kvinne (spilt av Renate Reinsve), som med mange muligheter foran seg, føler seg som verdens verste menneske.

Filmen er skrevet av det norske radarparet Eskil Vogt og Joachim Trier, hvor sistnevnte også er regissør.

Flere av deltakerne noterte seg spesielt Renate, som på linje med filmen, har tatt verden med storm. Alle spør seg nå hvorfor verden aldri hart hørt om Reinsve før nå, og prater seg hull i hodet om den fantastiske prestasjonen hennes. En prestasjon som resulterte i en pris på den prestisjefylte festivalen.

Verdensverstemenneske_backstage_still_no.jpg

Om filmen

Verdens verste menneske er en dramakomedie om kjærlighet i vår tid, og en ung kvinne som søker etter seg selv.

Julie er snart 30 år, hun har mange talenter, men få resultater og føler seg mer og mer som en birolle i sitt eget liv. Kjæresten hennes, Aksel – litt eldre, og en suksessfull tegneserieskaper – vil at de skal stifte familie, men Julie holder igjen. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer en ung og sjarmerende fyr . Snart har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et forhold.

Julie kjemper for å holde alle dører åpne, men finner snart ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne. Filmen har premiere på ODEON Kino 15. oktober, og vi klarer nesten ikke vente.

Verdensverstemenneske_backstage_still1_no.jpg

Fortsatt god ferie alle sammen!