Slik er Ondskapens hotell-oppfølgeren

tirsdag 12 nov. 2019
Slik er Ondskapens hotell-oppfølgeren

Redrum, redrum, redrum ... hvordan gikk det med den lille gutten som så syner i «Ondskapens hotell»? Stephen King skrev oppfølgeren i 2013. Fra 15. november kan du se «Doctor Sleep» på kino – om du tør!

Kjøp billetter til Doctor Sleep her.

Den lille gutten som tråkker rundt på trehjulssykkelen sin i de folketomme korridorene på The Overlook Hotel – med Stanley Kubricks kamera jaktende hakk i hel.

Det er kanskje noe av det første du ser for deg om du tenker på «Ondskapens hotell» (The Shining), horrorklassikeren fra 1980. Du er aldri trygg på hva som kan vente rundt neste hjørne. Sjelden har noen klart å fange en så uggen og foruroligende stemning på film som det Kubrick gjorde i filmatiseringen av Stephen Kings roman fra 1977.

Boka og filmen handler om en familie på tre som skal ivareta det avsidesliggende Overlook Hotel gjennom vinteren. Der opplever de et uhyggelig nærvær, som driver faren Jack til galskap og vold – mens sønnen Danny har en rekke foruroligende visjoner.

Alkoholisert og hjemsøkt
Å oppleve noe så traumatiserende som det Danny går igjennom den vinteren på hotellet, det kan hjemsøke deg resten av livet. Kanskje mer bokstavelig talt for noen enn for andre.

King har antagelig tenkt mye på hvordan det gikk med Danny i etterkant. Flere tiår senere bestemte han seg nemlig for å fortsette historien. I 2013 utkom oppfølgeren «Doctor Sleep», der vi igjen møter Dan – nå bare som alkoholisert og hjemsøkt voksen. Det er denne oppfølgeren som nå er filmatisert, med premiere 15. november.

Ewan McGregor spiller den voksne Dan, som nå nettopp har flyttet til en ny by. Der kommer han over en 12 år gammel jente som har lignende evner som ham selv – og som er jaktet av en morderisk kult.

Filmatisert av ny horrormester
Filmatiseringen er skrevet og regissert av Mike Flanagan, skaperen av den svært kritikerroste TV-serien «The Haunting of Hill House». Han er et av de mest spennende navnene innen skrekksjangeren i dag.

I tillegg til McGregor og unge Kyliegh Curran har svenske Rebecca Ferguson (kjent fra de siste «Mission: Impossible»-filmene) en sentral rolle i filmen.

«Doctor Sleep» er på kino fra fredag 15. november.