Sommerfilmene du ikke vil gå glipp av!

tirsdag 8 juni 2021
Sommerfilmene du ikke vil gå glipp av!

Alt fra dansk thriller-komedie til feelgood musikal! Sommeren er over oss, og vi har samlet filmene du ikke kan gå glipp av. Dette er din filmguide for sommeren 2021.

Så, hvor begynner vi? Vi vet at sommerfilmer kommer i forskjellige smaker, fra lett og tullete til mørkt og dystert. Filmguiden er derfor sortert etter kategorier, så blir det lettere for deg å finne frem til det du leter etter. Vi starter med det letteste av det letteste; feelgood-filmene.


Feelgood-filmene


In the heights

Intheheights-still.jpg

In The Heights ser ut til å bli årets feelgood hit på kino, og den har premiere den kommende helgen fredag 11. juni.

Filmen er filmatiseringen av Broadway musikalen, der en bodega-eier har blandede følelser om å stenge butikken sin og trekke seg tilbake til Den dominikanske republikk etter å ha arvet bestemorens formue.

Ta en titt på traileren for den ultimate sommerfølelsen, og/eller sikre deg billetter til premieren her!


Bortebane

Bortebane.jpg

Bortebane er en av de filmene som skjønner dokumentarsjangeren, og som drar deg helt innpå verdens største fotballcup.

Vennskap, flørting, spenning, seire og tap - Norway Cup setter ungdommene på prøve også utenfor fotballbanen. Anna, Fred, Khalidi, Yu og Afnan vil alle vinne Norway Cup. De har trent et helt år under fjellene på Sunnmøre, på stuegulvet i Palestina og i varmen i Brasil.

Vi følger dem gjennom kvalifisering, lette og vanskelige kamper, i møte med urettferdige dommere, masete foreldre, nye venner og kanskje en flørt.

Filmen er allerede ute på kino. God trailer og billetter finner du her!


Space Jam 2: En ny legende

Spacejam_still.jpg

Vi har full forståelse til de som ønsker å legge denne filmen med familiefilmene, men vi tror målgruppen kommer til å bestå en del Space Jam 1-entusiaster også

I filmen slår NBA-superstjernen LeBron James seg sammen med Bugs Bunny og resten av Looney Tunes for denne etterlengtede oppfølgeren. Det er lenge siden Michael Jordan, Looney Tunes & Bill Murray leverte en av 90-tallets morsomste filmer, og vi gleder oss til å se den nye generasjonen prøve seg på tronen!

Filmen har premiere 16. juli på ODEON Kino.

Familiefilmene


Croods 2: En ny tid

Croods2_still.jpg

*Gjør deg klar til et nytt eventyr som vil gå ned i historien.. den prehistoriske familien Croods er tilbake!

Den første filmen var en brakende suksess for både store og små, og leverer så til de grader på slagordet til Lano. Ta med deg hele familien + vaksinerte besteforeldre for dette er en film dere ikke glemmer med det første.

I filmen har familien Croods har forlatt sin hule, og legger ut på en ferd for å finne sitt nye hjem. Når de ramler over det som ser ut til å være selveste paradis, støter de på familien Bedremann, som hevder at de er bedre og mer utviklede enn Croods. Etter at Ipp og Bedremanns datter stikker av på et farlig eventyr, må familiene slå seg sammen for å finne dem igjen.

Filmen har premiere 2. juli og traileren finner du her!


Spirit Villhesten

Villhesten.jpg

Fra DreamWorks Animation kommer en nytt, spennende eventyr om hesten Spirit.

Hver gang DreamWorks annonserer en ny film merker vi at alderen vår faller med minst 10 år, men det betyr ikke at det samme skjer med sjela, for dette er en historie om vennskap og modige jenter, villige til å risikere alt for å gjøre det rette.

Når storbyjenta Lucky er nødt til å flytte til en liten landsby, føler hun seg som en fisk på land. På sikt opplever hun en ny mening med tilværelsen - hun får nye venner, hun får et nytt og bedre forhold til sin far, og hun danner et sterkt bånd til villhesten Spirit. En dag blir Spirits flokk fanget av en bande med kvegtyver, og Lucky legger ut på sitt livs reise med vennene sine for å frigjøre hestene.

Filmen har premiere 30. juli på ODEON Kino!


Jungle Cruise

JungleCruise-still.jpg

Dwayne "The Rock" Johnson og Emily Blunt i samme Disneyfilm. Trenger vi egentlig si mer?

Greit, litt til da. Jungle Cruise er en berg-og-dalbane gjennom Amazonas jungel sammen med den smarte kapteinen Frank Wolff og den fryktløse forskeren Dr. Lily Houghton.

Lily reiser fra London til Amazonas og hyrer inn Frank Wolff som guide på hans tvilsomme, men sjarmerende båt La Quila. Lily er fast bestemt på å finne legenden om et magisk tre som sies å ha helbredene krefter og som kan endre fremtiden for dagens medisin. Sammen drar de ut på et episk oppdrag hvor de møter utallige farer og overnaturlige krefter, og mens treets hemmeligheter kommer mer til syne innser de at deres og menneskehetens skjebne henger i en tynn tråd.

Vi vet dette blir en hit hos de fleste, og den blir å se på ODEON Kino 30. juli

Action & spenningsfilmene


Fast & Furious 9

Fast9-still.jpg

Fast & Furious-filmene har en tendens til å dele publikum i to, så til dere som ikke klarer akseptere at Vin Disel kan ta i mot biler - gå til neste film

For Dominic Toretto og gjengen er tilbake i en ny fartsfylt Fast & Furious-film!

Toretto forsøker å gjenoppta et normalt liv sammen med Letty og sønnen, Brian. Men den kriminelle mesterhjernen, Cipher, er fortsatt ute etter å ta knekken på familien hans. Hun rekrutterer Dominics yngre bror, Jakob - en livsfarlig leiemorder som har en personlig vendetta mot Dominic.

Den eneste sjansen Dominic har til å redde dem som står ham nærmest, er å ta et oppgjør med fortiden. Du vet hva du får og du vet at dette innfrir på alle ønskelige punkter!

Billettene er sluppet og de finner du her! Filmen har premiere 25. juni!


Black Widow

Blackwidow-still.jpg

Det er for lenge siden det sist var en Marvel-film på kino, og onsdag 7. juli er ventetiden endelig over!

Forfulgt av krefter som vil gjøre alt for å ta henne, må Natasha håndtere sin fortid som spion and de ødelagte forholdene hun etterlot seg lenge før hun ble en Avenger.

Vi møter igjen Scarlett Johansson i rollen som Natasha/Black Widow, Florence Pugh spiller rollen som Yelena, David Harbour er Alexei/The Red Guardian og Rachel Weisz er Melina. Regissert av Cate Shortland og produsert av Kevin Feige.

Trailer og billetter til denne pærlen finner du her!


Rettferdighetens Ryttere

RettferdighetensRyttere-Still.jpg

Vi lovet dansk indie-thriller-komedie, og her er den - Rettferdighetens Ryttere

Danmark har virkelig levert gode filmer i det siste, og trenden fortsetter med denne komiske, dystre og spennende thrilleren.

Den utstasjonerte soldaten Markus må reise hjem til sin tenåringsdatter Mathilde fordi hans kone dør i en tragisk togulykke. Tragedien virker tilfeldig, helt til matematikeren Otto dukker opp med sine to eksentriske kolleger Lennart og Emmenthaler.

Otto var selv passasjer på ulykkestoget, og er overbevist om at dette var planlagt og at noen må stå bak. Etterhvert tyder alle tegn på at det faktisk var et nøyaktig regissert attentat, som hans kone tilfeldig ble offer for, og Markus bestemmer seg for å ta affære på egenhånd.

Filmen har premiere 2. juli på ODEON Kino og billetter finner du her!


I onde dager

Iondedager.jpg

Det er lenge siden vi har sett Aksel Hennie på det store lerretet, og når den svenske stjernen Noomi Rapace spiller samme film har vi bare en ting å si - ja takk!

Lars og Lisa sliter i ekteskapet. En weekend på hytta kan være det de trenger for å reparere forholdet. Bortsett fra at Lars i all hemmelighet har planlagt å drepe Lisa, for å få kloa i livsforsikringen deres. Lisa har faktisk også den planen. Men tre rømte fanger med langt mer erfaring med blodige drap enn Lars og Lisa, har gjemt seg i hytta.

For å overleve helgen, må Lars og Lisa lære seg å stole på hverandre igjen, og kanskje til og med finne tilbake til den kjærligheten de hadde mistet...

Filmen har premiere 30. juli på ODEON Kino, og trailer finner du her!


Skrekkfilmene


A Quiet Place 2: Part II

AQuietPlace2-still.jpg

Silence is Not Enough... oppfølgeren til grøssersuksessen A Quiet Place har premiere fredag 11. juni!

Evelyn og de tre barna hennes står alene igjen etter å ha forsvart seg mot skapningene som angriper alt som lager lyd. Familien blir tvunget på flukt ut i det ukjente som venter utenfor hjemmets fire vegger. Der oppdager de at det ikke bare er monstre de må bekymre seg for.

Gjør deg klar for en ny nervepirrende kinoopplevelse. Og husk; ikke lag en eneste lyd.

Billetter til filmen ligger ute, og de finner du her!


Old

Old-still.jpg

Den visjonære filmskaperen M. Night Shyamalan er tilbake med et nytt urovekkende mysterium!

Man kan trygt si at M. Night har gitt ut en god variasjon av filmer. De siste årene har en virkelig funnet tilbake til sin Sixth Sense-form, og derfor gleder vi oss enormt til Old.

Fanget på en strand starter barn og voksne å bli raskt eldre.. Se traileren, den leverer handlingen perfekt.

Filmen har premiere på ODEON Kino 30. juli!