Til våren åpner hun dørene til Norges største kinosenter

fredag 22 sep. 2017
Til våren åpner hun dørene til Norges største kinosenter

Om akkurat et halvt år åpner Oslos nye kinostorstue, midt mellom Storo Storsenter og BI i Nydalen. SF Kino Oslo blir ikke bare Norges eneste IMAX-kino, men også landets største kinosenter, med 14 saler.

SF Kino Oslo åpner 22. mars 2018. Ikke gå glipp av premieredagen – meld deg på Facebook-arrangementet her.

Linda Stenersen (36) er ansatt som senterleder. Hun er offisielt på plass i den nye jobben 1. oktober, men har allerede denne uken vært med på studietur til Bergamo i Nord-Italia – der de også nettopp har fått en splitter ny IMAX-kino. – Det var gøy! Jeg ble nesten litt overveldet av hvor tett på man faktisk kommer. Du blir dratt inn i filmen på det store lerretet, sier Stenersen.

Tenker allerede på premieredagen
Stenersen fikk sin første lederjobb som daglig leder i butikk da hun var 19. Nå har hun bak seg elleve år i skokonsernet Nilson Group, de seneste fem som regionleder. Hun var klar for å prøve noe nytt – men akkurat hva, åpenbarte seg først da hun så stillingsutlysningen fra SF Kino.
– Det stod navnet mitt på den utlysningen, sier Stenersen … og det var SF Kino åpenbart enige i.
I jobben som senterleder på SF Kino Oslo vil Stenersen ha ansvar blant annet for personale, rekruttering, drift og målsettinger. Først skal hun utplasseres på andre SF-kinoer og lære av senterlederne der, før arbeidet med å sette sammen et team starter for alvor etter nyttår.
– I tiden fram mot åpning blir det hard jobbing, det blir veldig intenst og spennende. Jeg ser allerede veldig frem til premieredagen og -helgen. Det blir stort! sier Stenersen.
Åpningen er 22. mars 2018, og det er tydelig at det blir mye folk: Facebook-arrangementet er allerede ute, og har mange tusen interesserte.
Meld deg på eventet her

Både lokalkino og destinasjon
SF Kino Oslo bygges midt mellom t-banestoppene på Storo og i Nydalen. Med sine 14 saler og IMAX vil det bli en lokalkino for området, men like fullt også en destinasjon for kinogjengere fra hele Oslo og omegn, mener Stenersen.
– Jeg tror helt klart det er marked for et nytt kinotilbud i Oslo, og spesielt i dette området. Det skjer utrolig mye her, det bygges i alle retninger, og det er massevis av unge mennesker som flytter til bydelen, sier hun.
IMAX-salen er den eneste av sitt slag i landet, og da er det naturlig at de aller største filmene legges hit. Stenersen understreker at det også blir enklere å komme seg til SF Kino Oslo, enn til mange av de andre kinoene i byen, på grunn av det gode kollektivtilbudet – med både trikk, buss og t-bane.
– Jeg håper og tror vi vil tiltrekke oss mange store premierer. Det blir en naturlig destinasjon.

NB: Toppbildet viser den nye IMAX-kinoen i Bergamo, Italia, og ikke SF Kino Oslo. Oslo-kinoen står ferdig til åpning 22. mars 2018.