Tråkig høstferie? Ta med ungene på kino!

torsdag 24 sep. 2020
Tråkig høstferie? Ta med ungene på kino!

Fra kritikerrost ny Knutsen & Ludvigsen-film til Hollywood-blockbusteren «Trolls – Verdensturné»: Disse seks kinofilmene samler familien foran det store lerretet.

HostSvartBakgrunn.jpg

Meteorologene har sagt sitt: Alt tyder på at årets høstferie vil bli en våt og grå affære.

For oss voksne kan dét være en kjærkommen anledning til å tusle rundt i pysjen på hjemmekontoret, men barn stiller – som kjent for alle foreldre – langt strengere krav til action, driv og underholdning.

Etter at sølepyttene i nærområdet er plasket i filler, finnes det én aktivitet som hele familien kan enes om: Kino. Og kinoprogrammet denne høsten bugner heldigvis av gode alternativer som både barn og voksne vil ha glede av. Her er seks av dem.

1920_1080-min.jpg

Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret

Få radarpar har betydd like mye for norske barn som Knutsen & Ludvigsen. Med «Det store dyret» kan en ny generasjon oppdage det herlig absurde universet til disse bestekompisene – samtidig som nostalgiske foreldre får sitt.

I filmen blir våre venner kastet ut av tunnelen de bor i – og må legge ut på en vill reise som inneholder sultne isbjørner, ekstreme lakrisbåter og den legendariske sjørøveren Kaptein Knutsen. «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret» har allerede blitt hyllet av anmelderne, med femmere fra VG, Dagbladet og NRK.

Og skal barna først ha noen sanger på hjernen i ferien, hvorfor ikke la det være noen klassikere du også liker?

Billetter til «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret»

TR2_IntlGlobe_DGTL_1920x1080px_NOR-min.jpg

Trolls – Verdensturné

Poppy og Kvist er tilbake! DreamWorks’ «Trolls» ble en gigantisk suksess i 2016, og i oppfølgeren «Trolls – Verdensturné» er det mer av alt – ikke minst musikk.

Det viser seg nemlig at det finnes seks ulike trollstammer spredt utover seks forskjellige land, med hver sin musikkstil: pop, funk, klassisk, techno og rock. Når kongen og dronningen av rockelandet prøver å ta makten over hele trollriket, må de andre trollene – med Poppy og Kvist i spissen – mobilisere sin harmoniske kraft etter beste evne. Fest sikkerhetsbeltet og gjør deg klar for en musikalsk blockbuster av de sjeldne.

Billetter til «Trolls – Verdensturné»

Tottori_liggende_poster-min.jpg

Tottori – Sommeren vi var alene

«Tottori – Sommeren vi var alene» er en av årets store norske barnefilmer – hyllet av anmelderne og sett av såpass mange at den fortsatt kan nytes på kino, til tross for at premieren var for halvannen måned siden.

Filmskaperne Arild Østin Ommundsen og Silje Salomonsen har lagd en sjarmerende, vakker og eventyrlig spillefilm med sine egne barn Billie og Vega i hovedrollene. Når pappa ramler ned en skrent på tur, må de to jentene bruke all sin kløkt og kreativitet for å ordne opp. Resultatet er en filmopplevelse som byr på humor, alvor og magisk realisme for store og små.

Billetter til «Tottori – Sommeren vi var alene»

Alva og Regnbuedragen Alva filmweb 01.psb.jpeg

Alva og regnbuedragen

Mindre realisme, men desto mer magi finner du i animasjonsfilmen «Alva og regnbuedragen», der feer, trollmenn og nusselige babydrager utgjør noen av hovedkarakterene.

Når Alva og vennene hennes finner en liten regnbuedrage ved elvebredden, må de ta den med til fjellet der disse magiske skapningene bor. Men de holdes under oppsikt av en ond trollmann og hans mer eller mindre kompetente håndlangere, og veien til målet blir farefull og spennende. «Alva og regnbuedragen», er tillatt for alle, men vær forberedt på noen «bø!»-øyeblikk underveis.

Billetter til «Alva og regnbuedragen»

BolleiTrobbel.jpg

Bølle i trøbbel

En annen fortelling som passer godt for de minste, er «Bølle i trøbbel». Bare ikke bli overrasket om ungene ber på sine knær om å få en hundevalp etter å ha sett den.

I denne sjarmbomben av en familiefilm går Bølles matmor bort, og når sleipe slektninger ankommer huset for å karre til seg arven, befinner den privilegerte hunden seg med ett på gaten. Med en hundefanger i hælene og nye venner og fiender rundt hvert hjørne, må Bølle lære seg å overleve som gatehund – på den harde måten.

Billetter til «Bølle i trøbbel»

Knerten.jpeg

Knerten og sjøormen

Det er snart 60 år siden Anne Cath. Vestlys første bok om Lillebror og Knerten kom ut, men den joviale trekvisten er fortsatt en populær skikkelse blant norske barn – ikke minst på kino.

«Knerten og sjøormen» er femte film i rekken, og her er sommerferien en lun og behagelig ramme for historien. Sjuåringen Lillebror skal lære seg å svømme på Sommerøya, men skjuler det seg en skummel sjøorm i sjøen? Sammen med den ett år eldre hyttenaboen Eddy og sjøormeksperten Blegen legger våre venner ut på en spennende og morsom jakt etter monsteret i dypet.

Billetter til «Knerten og sjøormen»