Ukens premierer & billettslipp: Uke 14

onsdag 7 april 2021
Ukens premierer & billettslipp: Uke 14

Denne uken har vi premiere på en film om mostandstandbevegelsen med Jesse Eisenberg, og en japansk film om moralske dilemma i krigstid og om en kones vanskelige valg - dette skjer på ODEON Kino til helgen!

TransparentDivider2-05px.png

JessieResistance2021.jpg

En historie om pågangsmot og å drømme stort, og om hvordan kraften av kunst i seg selv kan få folk til å smile og finne glede selv i de mørkeste tider.

I en tid preget av ekstrem smerte og lidelse var franske Marcel Marceau et lyspunkt for tapte og desperate sjeler. Mimeren trosset nazistene under andre verdenskrig og hjalp over 100 foreldreløse barn med å flykte over grensen til Sveits.

Alt mimeren Marcel Marceau (Jesse Eisenberg) lever for er kunsten. Han er lidenskapelig opptatt av sin kunstform, og på scenene i byen prøver han å oppfylle drømmen sin, samtidig som han vil vinne hjertet til Emma – en politisk aktiv kvinne med sterk rettferdighetssans og sin egen drøm om å gjøre verden til et bedre sted. For å glede henne takker han ja til et farlig oppdrag som vil forandre hans liv for alltid. De blir med i den franske motstandsbevegelsen for å stå imot og de ondskapsfulle kreftene som rår i landet og som nå preger en hel verden.

Billetter finner du her!

TransparentDivider2-05px.png

Spionenskone2021.jpg

Et vakkert filmet historisk drama, med subtile og elegante skuespillerprestasjoner. Den vant Sølvløven for Beste Regi på Filmfestivalen i Venezia.

I det andre verdenskrig bryter ut i Japan, reiser Yusaku Fukuhara til Manchuria. Der blir han vitne til hendelser så forferdelige at han ikke engang vil fortelle sin kone om det. Men hemmeligholdet blir starten på et farlig spill mellom ektefellene.

Året er 1940 og Fukuhara-familiens vestlige livsstil blir sett på med økt mistenksomhet av autoritetene. En krig med USA truer i horisonten, og man ønsker ikke å bli sett på som upatriotisk. Men Yusaku kan ikke glemme grusomhetene han bevitnet. Han ønsker å avsløre ondskapen overfor verdenssamfunnet - et svært farlig spill.

Hans kone Satoko får ikke vite noe, og begynner å mistenke utroskap etter at hun finner ut at ektemannen tok med seg en kvinne hjem fra Kina. Når kvinnen blir funnet drept, blir Satoko avhørt av barndomsvennen Taiji Tsumori, som nå er militærpoliti. Hva er det ektemannen skjuler, og hvem skal hun stole på? Denne klaustrofobiske thrilleren snor seg med skiftende lojaliteter mot en dramatisk slutt. Hvem forblir stående etter at støvet har lagt seg?

Billetter finner du her!

TransparentDivider2-05px.png