Wam & Vennerød-aften på ODEON Moss 2. mars!

onsdag 22 feb. 2023
Wam & Vennerød-aften på ODEON Moss 2. mars!

Torsdag 2. mars får vi besøk av regissør Karianne Vennerød og Eirik Tveiten i forbindelse med visningene av «Den siste filmen» og «Åpen Framtid».

Karianne er medregissør på filmen, og Eirik er kjent for alle mossinger som engasjert politiker.
Wam & Vennerød har mange koblinger til Moss. De var i 2001 sentrale i etableringen av kinosenter i Møllebyen, og var medeiere i kinoselskapet Møllebyen kino AS.


DenSisteFilmen_still_no.jpg


Den siste filmen


Petter var en banebrytende filmskaper som konfronterte normen og samfunnets rammer i sine karakterer og filmer. Han ville gi et annerledes syn på mennesket og på våre kulturelle institusjoner, og hadde mot og evne å uttrykke det filmatisk og med humor. Men tvil og forvirring er to følelser som hele tiden dukker opp, fordi virkeligheten hans endres.

Gjennom unikt arkivmateriale og personlige opptak møter vi kjærlighet til livet, mennesket og filmfortelling. Aldring og å finne mening med det liv man forlater er universelle tema som alltid er relevant, og fortsatt en gåte vi ikke klarer å knekke.
ÅpenFramtid_hero_no.jpg


Åpen framtid


Åpen framtid (1983) med Thomas Robsahm i hovedrollen som egenrådig tenåring. Første filmen i trilogien Sangen om den knuste drømen, W&V’s oppgjør med 68-generasjonen.

17 år gamle Pål vil i hvert fall ikke fortsette på skolen. Han velger derfor å droppe ut og får seg jobb på havnen. Sammen med vennene Erik og Ruth starter han et band, røyker hasj, har sex, fester og henger. Samtidig er han opptatt av å finne ut av hva han skal bruke resten livet sitt til. Han drømmer om et liv med kjærlighet, vennskap, trygghet og samhold. Om å våge spranget fra det trygge og kjente, til det farlige ukjente.