5 grunner til å dra på kino i vinterferien

fredag 15 feb. 2019
5 grunner til å dra på kino i vinterferien

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og vi har dagåpne kinoer hver dag gjennom ferien!

Her er fem gode grunner for at du kan tilbringe noen underholdende timer på kino i vinterferien:

1 - Amundsen
2 t 5 min - Drama, Biografi - 12 år
Dette er historien om verdens største polfarer, men også om en fascinerende privatperson. Om nødvendig løy han og bedro sine nærmeste for å oppnå det han ville, og som en konsekvens lyktes han profesjonelt, men betalt en høy pris som menneske. Roald Amundsens største støttespiller i mer en tjue år var broren Leon, som alltid kom i skyggen av Roald. Når Roald gikk for langt var det broren som fikk regningen. Likevel ble Leon nullet i Roalds selvbiografi og døde uten anerkjennelse. Gjennom filmen om Roald vil også Leons historie bli fortalt og satt i kontekst.
Kjøp billettene her.

2 - Alita: Battle Angel - vises også i IMAX på ODEON Oslo
2 t 1 min - Action, Eventyr, Sci-Fi - 12 år
Fra visjonærne filmskapere James Cameron (Avatar) og Robert Rodriguez (Sin City) kommer Alita: Battle Angel, et episk eventyr om håp og mot. Når Alita (Rosa Salazar) våkner i en fremmed verden uten å huske hvem hun er blir hun tatt hånd om av Ido (Chrisoph Waltz), en empatisk lege som ser at et sted inne i den forlatte cyborgen er hjertet og sjelen til en ung kvinne med en ekstraordinær fortid. Etter hvert som Alita lærer å navigere i sitt nye liv og i de forræderiske gatene i Iron City, forsøker Ido å skjerme henne fra hennes mystiske fortid, mens hennes nye venn Hugo (Keean Johnson) i stedet hjelper henne med å vekke minnene. Men det er kun når de onde og korrupte maktene som styrer byen kommer etter Alita at hun oppdager et hint til hennes fortid - hun har unike krefter som de som står med makten vil gjøre alt for å kunne kontrollere. Hvis Alita holder seg unna, kan hun være nøkkelen som kan redde vennenene hennes, familien hennes, og den verdenen hun har blitt glad i.
Kjøp billettene her.

3 - Legofilmen 2 - vises også med norsk dub i IMAX på ODEON Oslo
1 t 46 min - Familiefilm, Animasjon, Eventyr - 6 år
Det har gått fem år siden alt var helt utrolig og innbyggerne står overfor en ny, stor trussel: LEGO DUPLO®-inntrengere fra verdensrommet, som ødelegger alt raskere enn det kan gjenoppbygges. Kampen om å beseire dem og gjenopprette harmoni med LEGO-universet vil ta Emmet, Lucy, Batman og deres venner til fjerne, uutforsket verdener, inkludert en merkelig galakse hvor alt er en musikal. En reise som vil sette deres mot og kreativitet på prøve, og som vil avsløre hvor spesielle de egentlig er.
Kjøp billettene her.

4 - Oscar-nominerte mesterverk!
Green Book
2 t 10 min - Drama - 9 år
Når Tony Lip, en dørvakt fra The Bronx, blir hyret til å kjøre Dr. Don Shirley, en verdenskjent afroamerikansk pianist, på en konsertturné i sørstatene tidlig på 1960-tallet må de stole på «The Green Book» til å guide dem til de få stedene det var trygt for afroamerikanere å bo. På turen blir de stilt ovenfor rasisme og fare, men også uventet medmenneskelighet, hjertevarme og humor.
Kjøp billettene her.

The Favourite
1 t 59 min - Biografi, Komedie, Drama - 12 år
I det tidlige 18. århundre er England i krig med Frankrike. Likevel blomstrer andeløp og ananasspising. En skjør dronning Anne (Olivia Colman) sitter på tronen, og hennes nære venn Lady Sarah Churchill (Rachel Weisz) styrer landet i hennes sted, grunnet Annes dårlige helse og endrede temperament. En dag kommer en ny sjarmerende tjener, Abigail Masham (Emma Stone) til slottet, og Sarah tar henne under sin vinge. Etter hvert som krigspolitikken blir mer tidskrevende for Sarah, ser Abigail på dette som en mulighet for å fylle rollen som dronningens følgesvenn. Deres spirende vennskap gir henne en sjanse til å oppfylle sine ambisjoner, og hun kommer ikke til la noen kvinne, mann, politikk eller kanin stå i veien.
Kjøp billettene her.

5 - Førpremiere!
Instant Family
Norgespremiere: 01.03.2019 - 9 år - 1 t. 58 min. - Komedie
Alle gode ting er ikke alltid tre i denne herlige komedien med Mark Wahlberg og Rose Byrne. Et par finner ut finner ut at de har tatt seg altfor mye vann over hodet når de blir fosterfamile for tre ustyrlige barn. Morsom og hjertevarm komedie med Mark Wahlberg, Rose Byrne og stjerneskuddet Isabela Moner i hovedrollene. Fra regissøren bak Daddy's Home-filmene.