Alt du trenger å vite før Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter

mandag 28 mars 2022
Alt du trenger å vite før Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter

Vi nærmer oss premiere på den neste filmen fra J.K. Rowlings Fabeldyr-serie, og i forbindelse med billettslippet vårt tar Backstage en nærmere titt på den kommende storfilmen.

Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter har premiere 8. april på ODEON Kino, og billetter til de første visningene finner du nedenfor.Hva er bakhistorien til Fabeldyr-serien, og Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter?

Tilbake i 2011, da Harry Potter beseiret den neseløse voksdukken (bedre kjent som Voldemort) med en fiffig «Expelliarmus», var det blandede følelser blant publikum. Potter-sagaen hadde vært en del av livene våre i et tiår, og for mange er den magiske serien sterkt assosisert med barndom og oppvekst. Så var den magiske odysseen plutselig over. Vi var i mål.

I hvert fall trodde vi det.

FBDR_still2.jpg

Fem år senere slo verdens største fantasy-forfatter tilbake med manuset for en ny filmserie, og i 2016 fikk det norske publikumet endelig se «Fabeldyr og hvor de er å finne». Filmen var en massiv box office-suksess, og det tok ikke lang tid før produksjonen startet for film nummer to.

Kort oppsummert er filmen en slags forløper til Harry Potter-serien. Vi følger en sjenert ung «magizoolog» som på uheldig-(og sjarmerende) vis skaper kaos i 1920-tallets New York.

Den neste filmen «Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser» trakk publikummet i en mer seriøs og dyster retning. Flere ble overrasket over Johnny Depp sin lokkende prestasjon som den mørke trollmannen, samt filmens evne til å balansere handlingen mellom Newts kjærlighet for de magiske fabeldyrene og Grindelwalds tørst for makt.

FBDR_still_3.jpg


Hva kan forvente i den nye filmen?

Med tanke på at de to forrige filmene har bygget opp til den kommende filmen, kan vi forventet at tonen vil ligge et sted mellom de to. Dette er veldig tydelig i trailerne vi har fått, hvor vi i det ene øyeblikket får en rask one-liner fra en kjekk trollmann, og i det andre ser en dansk skuespillerlegende gi et urovekkende blikk mens han lener seg bakover inn i en folkemasse.

I tillegg er det flere rykter om at vi kan forvente oss et sammenstøt mellom godt og ondt, som vil være på samme skala som de største Ringenes Herre-slagene. Regissør David Yates har også hintet til at en av trollmannsverdenes største mysterier vil bli avslørt.

FBDYR_Mads.jpg

I motsetning til de to forrige filmene, ser Humlesnurrs hemmeligheter til å operere på et internasjonalt nivå. I trailerne ser vi Newts team svirre gjennom flere kjente lokasjoner, blant annet Tibet. Antakelsen blir sterkere om man tar en titt på Warners offisielle synopsis.

I tillegg er flere som spekulerer i at handlingen vil koble seg til historiske hendelser fra det virkelig liv, blant annet andre verdenskrig.


Hvem er med i Fabeldyr 3?

Det er flere kjente fjes fra de forrige filmene i Humlesnurrs hemmeligheter. Først på listen er Newt, spilt av Eddie Redmayne. Redmayne bringer en nervøs energi til rollen som den sjenerte underdogen, mens Jude Law bringer en ro og opprørs ånd til Humlesnurr.

Dan Fogler returnerer som den elskelige gompen Jacob Kowalski. Hvorvidt han fremdeles har et ekstra øye for den mektige tankeleseren Queenie Goldstein (spilt av Alison Sudol), er usikkert. Den forrige filmen så henne bli en del av Grindewalds hær.

FBDR_stills_3.jpg

Søsken kan også se ut til å bli et problem, både Theseus Scamander (spilt av Callum Turner) og Credence Barebone (spilt av Ezra Miller) er tilbake. Theseus er som enhver eldre lettere bekymret for Newt, og sørge for å holde han litt på plass. På den andre siden er Hummlesnurrs urolige bror, Credence, en bitter og uforutsigbar type.

Det er også store spørsmålstegn rundt Queenies søster, Tina Goldstein (spilt av Katherine Waterston). Newts potensielle kone har vært utelatt av mye av materiellet vi har fått se så langt, og flere spekulerer i at Yates med vilje holder en del tilbake.


Hva vet vi om Mads Mikkelsen som Gellert Grindelwald?

Da Johnny Depp skilte vei med Fabeldyr-serien i 2020, var det nødvendig med en heavy-hitter som kunne gi skurken en ny energi og retning. Kort tid senere vi svaret – Mads Mikkelsen.

Den danske skuespilleren har hatt stor suksess både innenriks og utenriks, og har flere ganger tatt på seg roller som diskvalifiserer han fra fredsprisen. For mange er han kjent som Le Chiffre i 2006's Casino Royale, og senere som den permanente seriemorderen Doctor Lecter i den populære TV-serien Hannibal.

Vi har alltid troen på Mads, og vi gleder oss til å se hva han bringer til rollen.

Fabeldyr_billettslipp_hero.jpg


Vi håper du nå kjenner deg litt mer klar for den neste Fabeldyr-filmen, og at forventingene begynner å klatre.

Fabeldyr: Humlesnurrs hemmeligheter har premiere 8. april på ODEON Kino.