• A Better Man

  Tillatt for alle

  Dokumentar

  1 tim 15 min

  A Better Man
  A Better Man
  A Better Man

  I samarbeid med Alternativ til Vold Stavanger viser Odeon Stavanger den sterke dokumentarfilmen A Better Man 8. mars.

  14:30-1600 Filmvisning

  16:00-16:30 Vold og Ansvar - Innlegg ved psykologspesialist/PhD Henning Mohaupt og psykologspesialist/leder Jannicke Stav, Alternativ til Vold Stavanger

  På en varm sommerkveld for 22 år siden løp 18 år gamle Attiya Khan gjennom gatene, i frykt for sitt eget liv. Hun fryktet sin eks-kjæreste Steve, som mishandlet henne på daglig basis. Etter alle disse årene har Attiya bedt Steve om å møtes. Hun vil vite hvor mye han husker fra deres forhold, og om han er villig til å ta ansvar for sin voldelige oppførsel. Deres følelsesladde første møte blir filmet av Attiya, med Steves samtykke, og er utgangspunktet for dokumentaren A Better Man.

  Opptakene markerer også starten på Attiyas egen helbredelsesprosess, så vel som et viktig vendepunkt for Steve. For første gang snakker han ut om misbruket og åpner døren for å ta et oppgjør med fortiden. Filmen gir et originalt og nyansert blikk på helbredelsen og åpenbaringene som kan skje for alle involverte når det tas ansvar for misbruket. Den motiverer også publikum til å påta seg nye roller i utfordringene med mishandling og partnervold, enten det måtte være i egne forhold eller som en del av en større bevegelse i solidaritet med andre.

  Filmen er produsert av Sarah Polley, som vant Oscar for Women Talking i 2023.

  Merk: filmen vises uten norske undertekster

  Originaltittel

  A Better Man

  Premiere

  2024-03-08

  Aldersgrense

  Tillatt for alle.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.