• About Dry Grasses

  12+

  Drama

  3 tim 17 min

  About Dry Grasses
  About Dry Grasses

  På en liten landsbyskole i Anatolia, den værharde østre delen av Tyrkia, møter vi skolelæreren Samet. Ikke lengre helt ung, utplassert på sitt fjerde år, sliter han med å trives på den øde plassen. Kjedsomheten, manglende utfordringer i yrket og det harde klimaet gjør at drømmen er en omplassering til Istanbul. Hans litt for nære vennskap med den vakre 14 år gamle klassefavoritten Sevim, skaper utfordringer på skolen, men en tilfeldig date med lærerkollega Nuray i nabobyen vekker noe i Samet.

  Ceylan har med About Dry Grasses utviklet sin egenartede stil til fullkommenhet, hvor konversasjonens kunst nærmest blir en slagmark, og det visuelle storslagne i Anatolias barske natur gir gjenklang helt nede i personenes sjel. Her vikes det ikke tilbake for å konfrontere karakterene med det mørket som finnes i oss alle, noe som må gjøres om man skal kunne utvikle seg, lære noe og bli et bedre menneske. Som alltid er Ceylan tålmodig, bygger filmen langsomt opp og lar oss bli kjent med både stedet og menneskene.

  Dette krever mye av skuespillerne, som alle leverer på et skyhøyt nivå: spesielt Nuray i Merve Dizdars tolkning, som fikk prisen for beste kvinnelige skuespiller under filmfestivalen i Cannes 2023. Her er det bare å overgi seg til den anatoliske vinteren, kjenne isvinden bite i kinnene og nyte filmkunst!

  Originaltittel

  About Dry Grasses

  Originalspråk

  Tyrkisk

  Premiere

  Stavanger 6/2 kl.12:00

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.