• Beskytteren

  15+

  Drama

  Beskytteren
  Beskytteren

  Oscarnominert for beste internasjonale film. Basert på en sann historie.

  Beskytteren var en av de fem siste filmene som konkurrerte om årets Oscar for beste internasjonale film. Beskytteren ble som kjent slått på målstreken av danske «Et glass til», men filmskaperne kan trøste seg med den har vunnet 55 (!) priser på andre gallaer og festivaler.

  Beskytteren ble en stor suksess i Hong Kong/Kina. Filmen er basert på en sann historie som fikk stor oppmerksomhet i media og som ble en hovedgrunn til å ta kraftige grep mot mobbing på skolen.

  Chen Nian er en tenåringsjente med gode karakterer som sammen med hele skolen er vitne til hvordan venninnen hennes hopper til en sikker død fra en av skolebygningens balkonger. Årsaken til selvmordet er langvarig mobbing. Men hennes død endrer ikke oppførselen til plageåndene. I stedet er interessen deres nå rettet mot Chen, som mobberne forfølger uansett hvor hun går og utsetter hun for voldelige overgrep. I sin mørkeste time kommer Chen tilfeldigvis i konflikt med ungdomskriminelle Xiao. Selv om Xiao har mange sider som skremmer Chen, innleder de begge et forsiktig vennskap basert på et løfte han gir henne. Han vil være hennes beskytter...

  Regi

  Derek Tsang

  Skuespillere

  Dongyu Zhou, Jackson Yee

  Originaltittel

  Shaonian de ni

  Originalspråk

  Engelsk, Kinesisk

  Premiere

  2022-03-18

  Aldersgrense

  15 år. Kan sees av barn som har fylt 12 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.