• Brief Encounter (Cinemateket)

  Cinemateket Stavanger6+

  Drama

  1 tim 27 min

  Brief Encounter (Cinemateket)
  Brief Encounter (Cinemateket)

  David Leans "Brief Encounter" er et av de absolutte høydepunktene i den britiske filmhistorien, en stille og vakker film om forbudt kjærlighet.

  Laura Jesson (Celia Johnson) har vært lykkelig gift i mange år. Hun bor i en villa og hver torsdag drar hun inn til byen for å gjøre ukas innkjøp og for kanskje å få med seg en matinéforestilling på kino. En ettermiddag drikker hun en kopp te på stasjonen og får et rusk i øyet. En ung lege som befinner seg i nærheten hjelper henne. Neste torsdag møtes de igjen ved ren tilfeldighet, men begge blir gledelig overrasket over møtet og tilbringer resten av dagen sammen. Etter dette møtes de to hver torsdag.

  Filmet i nydelig svart-hvitt og med musikk av Rachmaninov, er dette en av de mest finstemte, levende og fantastisk rørende kjærlighetsfilmene som finnes. Samspillet mellom Celia Johnson og Trevor Howard er legendarisk, og filmen har ikke tapt noe av sin glans med årene. Filmen ble innspilt i 1944 og kom på kino rett etter at krigen var over, der den traff et kinopublikum som elsket kombinasjonen av hverdagsdrama og store følelser. "The best romantic film of all time" David Thomsen- The Guardian.

  Originaltittel

  Brief Encounter (Cinemateket)

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2019-04-04

  Aldersgrense

  6 år. Kan sees av alle barn i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.