• De usedvanlige

  9+

  Drama

  1 tim 56 min

  De usedvanlige
  De usedvanlige
  De usedvanlige

  Bruno (Vincent Cassel) tar seg av ungdommer med spesielt alvorlig autistisk diagnose, Malik (Reda Kateb) integrerer unge mennesker fra tøffe nabolag. De er drevet av like store deler av idealisme og oppfinnsomhet, og når de prøver ut idéen om å la Maliks ungdommer ta hånd om autistene i Brunos omsorg, åpnes nye verdener for dem alle. De to vennenes arbeid er nødvendig fordi ingen andre institusjoner ser ut til å være i stand til å håndtere dem, men de opererer utenfor fransk lov. Så når Bruno og Malik blir møtt av inspektører i den sosiale sektoren, trues deres kamp for å gi ungdommene verdighet og mening.
  Flere av de autistiske ungdommene i filmen har blitt diagnostisert i det virkelige liv, og utfordringene de har, som å ta offentlig transport eller å omgås dyr, er basert på virkelige omstendigheter. Karakteren Bruno er inspirert av Stephane Benhamou, mannen bak organisasjonen Le silent des justes, og Malik er basert på Daoud Tatou som står bak Le Relais Ile de France. Éric Toledano ble kjent med Benhamou for mange år siden da et autistisk familiemedlem ble hjulpet av ham.

  The Specials fikk æren av å avslutte filmfestivalen i Cannes 2019 og vant også publikumsprisen under filmfestivalen i San Sebastián.

  Regi

  Eric Toledano, Olivier Nakache

  Skuespillere

  Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent, Alban Ivanov, Frédéric Pierrot

  Originaltittel

  Hors normes

  Originalspråk

  Fransk

  Premiere

  2020-02-21

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.