• Den blinde mannen som ikke ville se Titanic

  12+

  Drama

  1 tim 22 min

  Den blinde mannen som ikke ville se Titanic
  Den blinde mannen som ikke ville se Titanic

  Jaakko og Sirpa har aldri møtt hverandre ansikt til ansikt, men de snakker sammen på telefonen flere ganger om dagen. Når han får vite at hennes sykdomsløp har blitt forverret, bestemmer han seg for å reise og besøke henne. Problemet er bare at Jaakko er blind og lenket til rullestolen, og Sirpa bor langt unna. For å komme seg dit må Jaakko stole på hjelp fra fem fremmede. Hva kan gå galt?

  "Å erfare Jaakos verden er en opplevelse i seg selv. ..en dynamisk og opplagt overraskelse av en film" Dagens Næringsliv

  "..et mesterverk, indiefilm gjort riktig". FilmMagasinet (5)

  Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et intenst drama, vist fra en blind manns perspektiv. For å oppnå dette er filmen skutt med plastfolie over deler av objektivet, og består i hovedsak av nærbilder av ansiktet eller hendene til hovedkarakteren, mens resten av bildet er utydelig.

  Petri Poikolainen har samme sykdom som Jaakko i virkeligheten, og gjør en fantastisk hovedrolle i denne filmen. Han portretterer Jaakko på et hjertevarmt, morsomt og altoppslukende vis. Selv om han har førstehåndserfaring med hvordan det er å leve med denne sykdommen, er historien i filmen fiktiv. Filmen er skrevet av regissøren Teemu Nikki. På grunn av Poikolainens stadig svekkede helse ble manuset skrevet i løpet av en sommerferie og deretter spilt inn på litt over en uke.

  Etter stående applaus og trampeklapp på filmens premiere i Venezia, lover vi at dette er en film du ikke kan gå glipp av! Den kommer til å ligge i bevisstheten din i lang tid etterpå.


  "Teemu Nikki (regi og manus) har tatt i bruk kreative, enkle grep til formidling av dette dramaet, som i stødig fart utvikler seg til å bli en intens, mørk thriller som til tider er direkte smertefull å bivåne, samtidig som den har en gjennomgående livsbejaende, varm tone.
  Jeg kunne like gjerne gitt denne filmen en sekser, med tanke på at den oppnår sine tematiske og kunstneriske visjoner til det fulle og fyller ut den oppsatte narrative rammen på en uklanderlig måte. Men det er en liten ramme, et enkelt premiss, en enkel historie. Uansett, ta disse terningkastene for hva de er, og la det ikke herske tvil om at Den blinde mannen som ikke ville se Titanic er et mesterverk, indiefilm gjort riktig." FilmMagasinet (5)

  Regi

  Teemu Nikki

  Originaltittel

  Sokea mies joka ei halunnut nähdä

  Originalspråk

  Finsk

  Premiere

  2022-04-08

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.