• Den sorte jord

  12+

  Biografi

  2 tim 0 min

  Den sorte jord
  Den sorte jord

  Agnieszka Hollands biografiske storverk synliggjør den ukjente walesiske journalisten Gareth Jones' (1905-1935) og hans farefulle undersøkelser av den sovjetiske sultkatastrofen Holodomor i årene 1932-33.

  Mr. Jones handler om journalisten Gareth Jones, hvis oppdrag var å rapportere til vestlige medier om Stalins modernisering av Sovjet. Under sitt opphold i Sovjet, avdekker Jones Holodomor, "utryddelse ved sult", som drepte flere millioner mennesker i Sovjet-Ukraina gjennom blant annet gjennom feilslått jordbrukspolitikk og salg av landbruksråvarer for å finansiere industrialiseringen. I hemmelighet reiser Jones rundt i Ukraina, og rapporterer om hungersnøden. Katastrofen ble dog avfeid fra politisk hold både i vesten og i Kreml, da det politiske ønsket var å bevare et godt forhold til Sovjet som motvekt til Hitler-Tyskland.

  George Orwells roman Animal Farm sies blant annet å være basert på Jones' rapporter. Filmen hadde premiere under Filmfestivalen i Berlin. Den har mottatt god kritikk, blant annet for Hollands fortellerstil og tidskoloritt, i tillegg til bruken av sovjetisk propaganda som en del av den visuelle fremstillingen som understreker samtidens uro og skepsis.

  Agnieszka Hollands har regissert flere prisvinnende og kritikerroste filmer samt flere episoder av The Wire og House of Cards.

  Regi

  Agnieszka Holland

  Skuespillere

  James Norton, Vanessa Kirby, Peter Sarsgaard, Joseph Mawle

  Originaltittel

  Den Sorte Jord

  Originalspråk

  Engelsk, Russisk, Ukrainsk, Walisisk

  Premiere

  2020-08-14

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.