• Escape From New York

  15+

  Action

  1 tim 36 min

  Escape From New York
  Escape From New York

  Nypremiere på kino for John Carpenters banebrytende actionklassiker!
  40 års jubileum! Nå digitalt restaurert!

  Få filmer har blitt plagiert så mye som John Carpenters banebrytende actionklassiker ESCAPE FROM NEW YORK med Kurt Russell. Filmen har oppnådd den aller største kultstatusen og fyller nå 40 år.
  Dette feirer Another World Entertainment med å relansere filmen på kino – nå digitalt restaurert med briljant bilde og lyd!

  I en nær framtid har kriminaliteten eksplodert i USA og hele Manhatten har blitt omgjort til et høysikkerhetsfengsel inngjerdet av skyhøye murer. Reglene er enkle. Den som kommer inn, kommer ikke ut. Men etter at USAs president krasjlandet på øya må noen ta seg inn i det livsfarlige området for å finne han. Oppdraget går til en ny fange og eks-soldaten Snake Plissken. Om han lykkes vinner han sin frihet. Om han mislykkes dør han øyeblikkelig. Han har akkurat 24 timer på seg…

  Året er 1997. Etter at kriminaliteten har eksplodert i USA utover åtti- og nittitallet har Manhattan blitt sperret av og er nå et høysikkerhetsfengsel styrt av forbryterne selv. Reglene er enkle. Den som kommer inn, kommer ikke ut. Inn i dette helvetet kræsjer Air Force One med den amerikanske presidenten ombord etter å ha blitt kapret av kommunistiske terrorister. Presidenten overlever, men blir tatt til fange av «Hertugen» som regjerer det som engang var New York.

  Ettersom presidenten var på vei til et toppmøte med Sovjetunionen for å unngå ragnarok, haster det å redde ham for å hindre at forhandlingene bryter sammen. Det er her vi møter Snake Plissken. Bankraner og krigsveteran. Snake takker ja til å redde presidenten mot lovnad om benådning, men hans nemesis politisjef Hauk sørger for å injisere eksplosiver i Plissken for å være sikker på at han følger planen. Med en dødsdom hengende over seg begir Snake seg inn i New York der farer truer på hvert eneste gatehjørne av den en gang så stolte metropolen.

  Escape from New York er en action- og kultklassiker som har fengslet publikum i snart førti år. Filmen etablerte Kurt Russell som actionstjerne, til tross for at produsentene var svært usikre på valget av ham grunnet hans bakgrunn som Disneystjerne. Opprinnelig ville de satse på Charles Bronson.

  Filmen byr dessuten på et knippe med legender som Lee van Cleef, Harry Dean Stanton og Ernest Borgnine samt Isaac Hayes som hertugen av New York, for ikke å glemme Donald Pleasance som presidenten. Manuset skrev John Carpenter i samarbeid med Nick Castle som spilte Michael Myers i Halloween og som nesten alltid leverer Carpenter et selvkomponert lydspor med mørk synthmusikk! Møt derfor opp når vi setter opp denne definitive klassikeren!

  Regi

  John Carpenter

  Skuespillere

  Kurt Russell, Lee Van Cleef, Donald Pleasence, Ernest Borgnine, Harry Dean Stanton, Jamie Lee Curtis, Adrienne Barbeau, Isaac Hayes, Tom Atkins, John Cothran, Charles Cyphers, Frank Doubleday, Season Hubley, Joe Unger, John Strobel, Garrett Bergfeld

  Originaltittel

  Escape from New York

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2021-10-15

  Aldersgrense

  15 år. Kan sees av barn som har fylt 12 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.