• Filmtyven

  9+

  Drama

  1 tim 47 min

  Filmtyven

  Når du ikke har noen ting, kan ingenting stoppe deg.

  Historier blir til lys, Lys blir til filmer, og Filmer blir til drømmer...

  Virkeligheten er best på film, ifølge et gammelt ordtak blant filmnerdene – og det passer godt for hovedpersonen i årets åpningsfilm, den gløgge 9-åringen Samay. Han bor sammen med foreldrene under enkle kår, men er ikke helt som de andre gutta i gjengen. Én dag er han så heldig å bli venn med den loslitte kinomaskinisten Fazal, som jobber på kinoen Samay ofte rømmer til. Med litt overtalelse får Samay æren av å bli den nye assistenten i maskinrommet. For Samay er det en drøm å få bli kjent med magien ved å sette 35mm-filmen i maskinen, og se lyset gå på i salen gjennom luken – scener som tidligere er udødeliggjort i den italienske klassikeren Cinema Paradiso.

  For alle som elsker film- og kinokultur er denne filmen et utrolig vakkert kjærlighetsbrev som sjarmerer, begeistrer og trollbinder. Vi kan ikke annet enn la oss fryde over kjærligheten og energien den unge Samaya investerer i kampen for å komme seg inn i maskinrommet. Historien er effektivt fortalt, med strålende produksjonskvaliteter i alle ledd, og med en fantastisk skuespillerprestasjon av gutten i hovedrollen. Regissøren selv, Pan Nalin, er en selvlært nestor i indisk film, kjent blant annet for filmene Angry Indian Godesses (2015) og Samsara (2001).

  Filmen feirer tilbakekomsten og gleden ved å se mesterlige filmopplevelser på kinoene med høy stemning og fulle saler. "Filmtyven" en ren gavepakke til filmopplevelsen. Vi gleder oss til å presentere den for dere.

  Regi

  Pan Nalin

  Skuespillere

  Bhavin Rabari, Richa Meena, Bhavesh Shrimali, Dipen Raval

  Originaltittel

  Last Film Show

  Originalspråk

  Gujarati

  Premiere

  2022-05-27

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.