• Happy Together

  15+

  Drama

  1 tim 36 min

  Happy Together
  Happy Together

  Dette er uten tvil en av de vakreste filmene fra 90-tallet. Av flere grunner: den enkle, men rørende og delikate historien, Christopher Doyles nesten smertefullt vakre foto, og Astor Piazzolas melankolsk forførende tango.

  Wong Kar Wai dro til Argentina for å spille inn Happy Together, som handler om et homofilt par, Ho og Lai, som går fra hverandre etter en krangel på vei til de berømte Iguaza-fallene. Lai får etterhvert jobb som på en tango-bar i Buenos Aires, hvor han en dag får se Ho i armene på en rik amerikaner.

  Rent estetisk ligner ikke Happy Together på forgjengerne, Chungking Express, Ashes of Time og Fallen Angels. Den visuelle stilen er roligere og mindre frenetisk enn de lettere svimle Hong Kong-filmene. Deler av filmen er som et rent filmdikt i vibrerende, mettede farger, akkompagnert av Frank Zappa og Piazzolas vakre tango. Happy Together er et musikalsk og poetisk stykke filmkunst som viser en ny side av Wong Kar Wai, samtidig som den tematisk befinner seg i det samme landskapet som han har oppholdt seg i tidligere (kjærlighetssorg, melankoli, tid som går). Mesterlig, helt enkelt.

  Regi: Wong Kar Wai
  Skuespillere: Tony Leung, Leslie Cheung, Chen Chang
  Mandarin, kantonesisk, spansk tale, norsk tekst

  Originaltittel

  Happy Together

  Originalspråk

  Kinesisk, Spansk

  Premiere

  8/4 kl.18:00 // 13/4 kl.12:00

  Aldersgrense

  15 år. Kan sees av barn som har fylt 12 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.