• Klasseforstanderen

  12+

  Drama

  1 tim 44 min

  Klasseforstanderen
  Klasseforstanderen

  Denne filmen er basert på en sann historie og utspiller seg i en forstad til Bratislava i 1983, der den nye læreren Maria Drazdechova kommer for å ta over en klasse i barneskolen. Læreren viser stor interesse for barna i begynnelsen, der hun ber barna presentere seg med navn, og fortelle så detaljert som mulig om hva deres foreldre jobber med. Det viser seg snart at hun vil utnytte informasjonen hun får til å manipulere både foreldre og barn til egen vinning. Og folk drives inn i nettet av systematisk maktmisbruk inntil noen foreldre ser hva som er i ferd med å skje, med ubehagelige konsekvenser.

  Den andre siden av fortellingen utspiller seg et år senere, der foreldrene på et foreldremøte forsøker å avsette læreren, og avdekke hennes metoder.

  "Klasseforstanderen" glir fint inn i en tradisjon av filmer fra Tsjekkia og Slovakia som tar opp alvorlige temaer, men behandler det med både humor og menneskelighet. Jan Hrebejk har laget flere filmer, og ble Oscar-nominert i 2007 for filmen "Divided We Fall".

  Originaltittel

  Klasseforstanderen

  Originalspråk

  Slovakisk

  Premiere

  2017-04-28

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.