• Kollektivet

  9+

  Drama

  1 tim 51 min

  Kollektivet
  Kollektivet

  Tilværelsen er gått litt i stå for det middelaldrende paret, og de lengter etter å prøve noe nytt, så da Erik arver en enorm villa i Hellerup, etablerer de et kollektiv med drømmen om et ekte felleskap.
  Datteren Freja, en håndfull gode venner og enkelte helt nye bekjentskaper flytter inn. Midt i alle husmøtene, pilsene og festene forteller Erik at han har fått en elskerinne - studinen Emma. Hverken han eller Anna ønsker at deres ekteskap skal gå i stykker, så Emma inviteres inn i kollektivet og før de har fått snudd seg, begynner dynamikken å endre seg.
  'Kollektivet' er regissert av Thomas Vinterberg, og det er hans første danske film siden den kritikerroste 'Jakten' fra 2012. Det er både et humoristisk portrett av en svunnen tid og en fortelling om vanskelig kjærlighet. Filmen er basert på regissørens eget teaterstykke, som han oppførte i Wien.
  Manuskriptet til filmversjonen er blitt til i samarbeid med Tobias Lindholm, som også arbeidet sammen med Vinterberg på 'Submarino' og 'Jakten'. Ulrich Thomsen og Trine Dyrholm har hovedrollene som Erik og Anna, mens den relativt ukjente Helene Reingaard Neumann spiller Emma.
  'Kollektivet' har også Lars Ranthe fra 'Dirch' og Fares Fares fra 'Kvinden i buret' på rollelisten.

  Trine Dyrholm fikk Sølvbjørnen for Beste Kvinnelige Hovedrolle i Berlin 2016 for sin prestasjon i filmen.

  Originaltittel

  Kollektivet

  Premiere

  2016-06-17

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.