• Mamma Mia!

  Tillatt for alle

  Romantikk

  1 tim 48 min

  Mamma Mia!

  Dette er "blockbuster"-musikalen fra 2008 sett av mer enn 30 millioner, i 170 byer på 8 forskjellige språk.

  Om en brud, hennes mor og tre mulige fedre.
  Full av sanger fra ikoniske ABBA med sangene du vet at du elsker.

  MERYL STREEP og PIERCE BROSNAN leder an i en fantastisk rollebesetning i "Mamma Mia! Filmen", en musikalsk feiring av mødre, døtre og fedre, ekte kjærlighet som forsvant og ny som blir funnet, og de romantiske anledningene som byr seg på en gresk øy når kjærligheten svever i luften og musikk og dans er til stede på alle kanter.

  Det er 1999 på den forlokkende lille greske øyen Kalokairi. Vårt romantiske eventyr starter på det avsidesliggende middelhavshotellet Villa Donna, drevet av Donna (Meryl Streep), hennes datter Sophie (Amanda Seyfried) og Sophies forlovede Sky (Dominic Cooper).

  I siste liten før hennes kommende bryllup postlegger Sophie nervøst tre bryllups-invitasjoner ("I have a dream") til tre forskjellige menn - hvorav hun tror alle kan være hennes far. Fra 3 forskjellige byer i verden setter tre menn kursen mot den lille greske øyen - og kvinnen som hadde stjålet deres hjerter 20 år tidligere.
  Tilbake på øyen stresser Donna seg selv og sin stab i forkant av den frenetiske dagen som venter. Sophies brudepiker ankommer og hun deler med dem sin skandaløse hemmelighet om at hun har lest sin mors dagbok og funnet ut at hun har tre mulige fedre - og de er:

  Forretningsmannen Sam Carmichael (Pierce Brosnan), eventyreren Bill Anderson (Stellan Skarsgård) og bankdirektøren Harry Bright (Colin Firth). Uten å fortelle det til sin mor har hun invitert alle tre til sitt bryllup ("Honey, honey"), i den tro at etter at hun har tilbrakt tid sammen med dem vil skjønne hvem hennes far er.
  I mellomtiden tilbake på den greske øyen har Sam, Bill and Harry - ukjente for hverandre frem til i dag - møttes tilfeldig i havnen.

  Som et skjebnetreff rakk ikke Sam og Harry ferjen til Kalokairi og Bill tilbyr dem skyss med sin yacht for å gjenforenes med kvinnen som knuste alle deres hjerter for 20 år siden.

  Originaltittel

  Mamma Mia!

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2008-07-18

  Aldersgrense

  Tillatt for alle.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.