• Nitram [Spotlight]

  Spotlight-film12+

  Drama

  1 tim 47 min

  Nitram [Spotlight]

  Vinner av Beste mannlige hovedrolle under Cannes Film Festival

  Et velspilt og forstyrrende psykologisk portrett av Australias verste massedrapsmann.

  Justin Kurzel er kanskje best kjent for sin stemningsfulle Shakespeare-adaptasjon MACBETH, men slo igjennom med SNOWTOWN, der han skildret en av Australias mest beryktede seriemordersaker..

  Med NITRAM tar han for seg et annet australsk nasjonaltraume, nemlig Port Arthur-massakren på Tasmania i 1996. Og med den dyktige karakterskuespilleren Caleb Landry Jones i hovedrollen, er dette både et uhyggelig fengslende karakterdrama og en forstyrrende psykologisk thriller fra virkeligheten.

  Det er noe galt med Nitram. Den uflidde unge mannen har ingen venner, ingen manerer og til naboenes store fortvilelse er han besatt av fyrverkeri. Det verken naboene, de rådville foreldrene eller resten av befolkningen på den australske øyen Tasmania vet, er at Nitrams manglende respekt for menneskene rundt ham snart skal eskalere drastisk. Det starter med at han banker på døren til Helen, en eksentrisk og velstående middelaldrende kvinne som lar seg fascinere av Nitram, og som både bekrefter og forsterker hans asosiale tendenser – med katastrofale konsekvenser…

  Nitram er en Spotlight-film. Du kan lese mer om ODEON Spotlight her.

  Regi

  Justin Kurzel

  Skuespillere

  Caleb Landry Jones, Judy Davis, Anthony LaPaglia, Sean Keenan

  Originaltittel

  Nitram

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2022-12-09

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.