• North By Northwest

  12+

  Thriller

  2 tim 16 min

  North By Northwest
  North By Northwest
  North By Northwest

  NB! Filmen vises utekstet.

  Cary Grant til fots jaget av fly og sluttoppgjøret på presidentportrettene på Mount Rushmore er blant filmhistoriens mest kjente og minneverdige scener, og filmen er blant Hitchcocks mest populære med mye Hitchcock-suspense, action og humor.

  Reklamemannen Roger O. Thornhill (Grant) forveksles med en hemmelig agent og jages gjennom Amerika både av fiendtlige spioner og av myndighetene. Den eneste han våger å forholde seg til, er en mystisk og blendende vakker kvinne (Saint) som han heller ikke føler seg trygg på - han vet ikke om hun vil elske med ham eller drepe ham. Kanskje begge deler?

  Tittelen henspeiler på et sitat fra Hamlet: "I am but mad north-north-west". På samme måte som Hamlet ikke har noen å henvende seg til fordi alle tror han er gal, vikles Thornhill inn i et nett av så usannsynlige hendelser at ingen tror ham, noe som betyr at han må komme seg ut av vanskelighetene alene. Cary Grant gjør en strålende rolle, som den lett furtne, men sjarmerende og du verden så handlekraftige hovedpersonen.

  Regi

  Alfred Hitchcock

  Originaltittel

  North By Northwest

  Premiere

  1959-10-23

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.