• Onkel

  Tillatt for alle

  Drama

  1 tim 46 min

  Onkel

  På en liten gård lengst sør i Danmark bor 27 år gamle Kris og hennes onkel. Det er onkelens gård, men han er delvis ufør. Uten Kris vil ikke onkelen kunne fortsette driften. De har et nært forhold og stor forståelse for hverandre, men tilbringer mesteparten av hverdagen i taushet.

  Når Kris redder en kalv som holder på å dø under fødselen, vekkes hennes gamle drøm om å bli veterinær. Hun utvikler et vennskap med den snakkesalige dyrlegen Johannes og oppdager langsomt et liv utenfor gården. Hun møter også Mike, en ung mann som synger i kirkekoret og som viser interesse for henne. Kris blir stilt overfor et vanskelig dilemma. Skal hun bli på gården eller følge drømmen?

  ONKEL er en liten film som har blitt en stor suksess på kino i Danmark.

  Regissør Frelle Petersen bodde i flere måneder på gården hvor filmen utspiller seg og skrev manuset mens han hjalp til med arbeidet der. Jette Søndergaard som spiller hovedrollen som Kris er også veterinær og det er hennes onkel i virkeligheten som spiller onkelen i filmen. For at filmen skulle føles så autentisk som mulig er rollene spilt av ikke-profesjonelle som bodde innenfor en radius av 15 km rundt gården i filmen.

  Resultatet er en humoristisk, rørende og helt unik film om de som kanskje velger å bli igjen på stedet de kommer fra.

  Filmen vant publikumsprisen ved Kosmorama Filmfestival i Trondheim. Den har også vunnet hovedprisen på Tokyo Filmfestival og en rekke priser i Danmark.

  PRESSEN OM FILMEN:

  Terningkast 5
  "Dansk perle... Flott, hverdagslig drama om å sitte fast i plikt og rutiner"

  • Terje Eidsvåg, Adresseavisen

  Terningkast 5
  "med få replikker og enda færre dramatiske scener er ONKEL en av de beste danske filmer jeg har sett om det menneskelige drama som springer ut av konflikten mellom lyst og plikt"

  • Politiken

  Terningkast 5
  "En åpenbaring. Helt enkelt"

  • DR

  Terningkast 5
  "En liten og virkelig fin film"

  • Berlingske

  Regi

  Frelle Petersen

  Skuespillere

  Jette Søndergaard, Peter H. Tygesen, Ole Caspersen

  Originaltittel

  Onkel

  Originalspråk

  Dansk

  Premiere

  2020-06-26

  Aldersgrense

  Tillatt for alle.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.