• Portrett av en kvinne i flammer

  Tillatt for alle

  Drama

  1 tim 59 min

  Portrett av en kvinne i flammer

  Et malerisk mesterverk

  Kunstneren Marianne ankommer en isolert øy i Bretagne på slutten av 1700-tallet. Hun har i oppdrag å male et portrett av den vordende bruden, Héloïse.

  Flere har forsøkt å male Héloïse før, men som eneste mulige protest mot et arrangert ekteskap, nekter hun å la seg avbilde. Marianne utgir seg for å være en tjenestepike, som tar med Héloïse på daglige gåturer, hvor hun i det stille kan observere henne. Med hukommelsen som eneste verktøy blir portrettet ferdig, men gjengir det hvem Héloïse egentlig er?

  PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap, kjærlighet og sterke kvinner. Filmen er også en hyllest til de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien. En umiddelbar klassiker!

  Céline Sciamma (f. 1978) er en av Frankrikes mest spennende regissører. Hun har laget en håndfull ikoniske filmer, hvor seksualitet, feminisme og kvinnelige karakterer alltid står sentralt. PORTRETT AV EN KVINNE I FLAMMER var en av de store favorittene på årets filmfestival i Cannes, og vant både prisen for beste manus og Queer-palmen.

  «A deeply satisfying new mastery of classical style – burning desires and flashes of Hitchcock» The Guardian – Peter Bradshaw

  «A Masterpiece. A devastatingly unforgettable story of love and memory. As perfect a film as any to have premiered this year. Razor-sharp and shatteringly romantic. A profoundly tender story about the process of self-discovery and becoming.» IndieWire – David Ehrlich

  «It’s deeply romantic and also deeply thoughtful – an electric combination.» TimeOut – Dave Calhoun

  Regi

  Céline Sciamma

  Skuespillere

  Adèle Haenel, Noémie Merlant, Véronique Cayla

  Originaltittel

  Portrett av en kvinne i flammer

  Originalspråk

  Fransk

  Premiere

  2019-12-25

  Aldersgrense

  Tillatt for alle.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.