• Prinsessen

  6+

  Dokumentar

  1 tim 46 min

  Prinsessen

  Fra de Oscar-vinnende produsentene av “Man on Wire” og “Searching for Sugar Man” kommer den komplette dokumentaren om Diana.

  Historien om Prinsesse Dianas oppsiktsvekkende liv og død fortalt eksklusivt gjennom arkivmateriale. I denne kritikerroste dokumentaren følger vi hennes kamp mot det konstante, overveldende, og ofte invaderende rampelyset hun aldri unnslapp, og ved å vende kameralinsen tilbake mot oss selv setter filmen lys på hvilken enorm påvirkning Prinsesse Diana har hatt på det offentlige og på vårt syn på det britiske monarkiet.
  Prinsesse Diana er fortsatt en av tidenes aller mest fotograferte kvinner, og hennes turbulente forhold til Prins Charles, og alt som fulgte med, var tabloidpressens favoritt-emne gjennom nesten to tiår og skapte overskrifter omtrent daglig. Helt fra hennes første møte med prinsen og til langt etter hennes tragiske og alt for tidlige død 31. august i 1997.

  PRINSESSEN forsøker å kaste nytt lys over historien om ekteskapet mellom Diana og Charles ved kun å bruke arkivlyd- og foto fra 80- og 90-tallet, og bringer på denne måten publikum tilbake til disse æra-definerende hendelsene da de faktisk skjedde, og skaper en følelse av å oppleve det hele på nytt, her og nå. Er den overveldende beundringen og enorme kritikken vi mennesker kan rette mot ett enkelt menneske egentlig kun en refleksjon av våre egne frykter, ønsker og håp for livet?

  PRINSESSEN tilbyr en side av Dianas historie som føles ekte, intim og emosjonell på én og samme tid. Prinsesse Dianas tragiske død, delvis forårsaket av en paparazzi-biljakt, var et øyeblikk for refleksjon for det offentlige og mediamonsteret det mater. Men nesten 25 år etter Prinsesse Dianas død fortsetter vi å reflektere over skandaler som involverer det britiske monarkiet, og spør oss selv; har ting egentlig forandret seg etter alle disse årene?

  Regi

  Ed Perkins

  Originaltittel

  The Princess

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2022-08-12

  Aldersgrense

  6 år. Kan sees av alle barn i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.