• SIVIL ULYDIGHET #2

  9+

  Dokumentar

  47 min

  SIVIL ULYDIGHET #2
  SIVIL ULYDIGHET #2

  SIVIL ULYDIGHET #2 tar oss med når aktivister fra Extinction Rebellion og Stopp Oljeletinga går fra å aksjonere mot oljetransporten på Sjursøya til aksjoner mot bilister og kjente kunstverk. Filmen gir oss innblikk i viktige elementer ved fenomenet sivil ulydighet: aksjonene, refleksjonene på bakrommet, og til slutt aktivistenes beveggrunner i filmens kapittel om samvittighet og straff. Filmskaper Thomas Østbye følger aktivistene så tett at han selv blir arrestert av politiet mens kamera går.

  SIVIL ULYDIGHET #2 er en intens og empatisk øyeblikksskildring av aktivister, men retter også blikket mot det større bildet: Hva får vanlige mennesker på tvers av generasjoner til å gå ut av komforsonen, ty til sivil ulydighet og trosse mektige krefter i fossilsamfunnet?

  Dokumentaren er den endelige versjonen av film nr 2 i Thomas Østbyes "klimatrilogi", en serie på tre filmer som studerer strategier i klimakampen. Første film ENHVER HAR RETT TIL fulgte Klimasøksmål Arktis i retten. SIVIL ULYDIGHET #2 følger strategien som går på kant med loven.

  Les mer om prosjektet på www.climatetrilogyfilm.com
  Hver visning etterfølges av samtale i kinoen om relaterte temaer. Med forskere, aktivister og filmskapere.

  OM FILMSKAPEREN: Thomas Østbye (f. 1979) er kunstner, filmskaper og aktivist. Mange av filmene hans, som IMAGINING EMANUEL, HUMAN og OUT OF NORWAY, reflekterer over dokumentaren som form samtidig som de behandler akutte samfunnsspørsmål. Filmene har vunnet en rekke internasjonale priser og vises på både kino, galleri, tv og i institusjoner. Østbye driver produksjonsselskapet Plymserafin.

  Originaltittel

  SIVIL ULYDIGHET #2

  Premiere

  Stavanger 21. nov kl.18:00

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.