• Sovekupé NR. 6

  9+

  Drama

  1 tim 46 min

  Sovekupé NR. 6

  Et møte kan endre alt

  SOVEKUPÉ NR. 6 tar deg med på en uforglemmelig togreise gjennom arktiske, russiske landskap. Filmen vant Grand Prix ved Cannes filmfestival.

  Laura (Seidi Haarla) flykter fra kjærlighetssorg på toget fra Moskva til Murmansk på slutten av 90-tallet. Hun får selskap i kupéen av den hardbarkede gruvearbeideren Ljoha (Yuriy Borisov). Lauras håp om en rolig togreise som skal hjelpe henne å finne seg selv, får en brå slutt når Ljoha allerede første kveld drikker seg snakkesalig og full. Etter det første konfliktfylte møtet begynner det umake paret å finne en uventet tone. Dette tilfeldige møtet på et overfylt tog preges av en varm humor som får begge passasjerene til å se på seg selv med nye øyne.

  SOVEKUPÉ NR. 6 er regissør og manusforfatter Juho Kuosmanens andre spillefilm etter debutfilmen DEN LYKKELIGSTE DAGEN I OLLE MÄKIS LIV. Den er valgt ut som Finlands Oscar-kandidat til Beste internasjonale film. Filmen er basert på Rosa Liksom prisbelønnede roman og er en varm og humoristisk roadmovie.

  Regi

  Juho Kuosmanen

  Originaltittel

  Hytti no 6

  Originalspråk

  Finsk, Russisk

  Premiere

  2021-12-25

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.