• Speak No Evil

  15+

  Skrekkfilm

  1 tim 37 min

  Speak No Evil

  Den danske skrekkfilmen «Speak No Evil» er en ny film av Christian Tafdrup som skapte overskrifter med sin debattskapende film «En Fryktelig Kvinne».

  "Speak No Evil" handler om en dansk familie bestående av Bjørn, Louise og datteren Agnes, som blir venner med et nederlandsk par når de er på ferie i Toscana.
  Tilbake i Danmark får familien en invitasjon til å besøke parets nederlandske landsted, som de velger å takke ja til. Men så snart de kommer til landstedet, er Italias hygge borte.
  I stedet blir de utsatt for en intensiverende, overtredende oppførsel. Men tør de å si fra og ødelegge den gode stemningen? Og er det virkelig de som tar feil?
  «Speak No Evil» har blitt kalt av regissøren en fusjon av «Funny Games» og «Force Majeure» som kombinerer brutal ondskap med satiriske elementer.

  Christian Tafdrup har fortalt at målet hans med «Speak No Evil» har vært å lage «Danmarks mest ubehagelige film», og basert på de helt ville anmeldelsene filmen fikk da den ble vist på Sundance Film Festival, ser det ut til at han har truffet «spot on».
  Filmen har klare referanser til mesterverk som «Hereditary» og «Midsommer» og posisjonerer seg som det sterkeste innen skrekk som har kommet fra Skandinavia på flere år.

  Regi

  Christian Tafdrup

  Skuespillere

  Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt, Karina Smulders, Liva Forsberg

  Originaltittel

  Gæsterne

  Originalspråk

  Engelsk, Dansk, Nederlandsk

  Premiere

  2022-09-16

  Aldersgrense

  15 år. Kan sees av barn som har fylt 12 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.