• The Earrings of Madame de...(Cinemateket)

  12+

  Drama

  1 tim 45 min

  The Earrings of Madame de...(Cinemateket)

  Et par øredobber som stadig bytter eier er utgangspunkt for denne historien om ulykkelig kjærlighet, som regnes som en av Max Ophüls’ beste filmer.
  Louise selger i smug et par øredobber hun har fått av sin ektemann for å betale gjeld hun har opparbeidet med sin overdådige livsstil. Ektemannen kjøper øredobbene igjen, men denne gangen gir han dem til sin elskerinne, som så kvitter seg med dem slik at de havner hos en baron som deretter ved en tilfeldighet møter Louise… og slik fortsetter det. Øredobbene er sentrum i et virvar av økonomiske og kjødelige relasjoner som stadig blir mer dramatiske og omfattende.

  Max Ophüls var kjent for sin elegante stil og filmene hans har inspirert regissører som Stanley Kubrick og Paul Thomas Anderson. Fantastisk og luksuriøs scenografi ble filmet med tracking shots, imponerende dolly-bruk og andre utspekulerte kamerabevegelser. Til tross for denne ekstravagante stilen var tematikken enkel og ofte den samme i filmene: Lykken er kort, om den i det hele tatt fins? Kanskje den bare er en illusjon.

  Originaltittel

  The Earrings of Madame de...(Cinemateket)

  Originalspråk

  Fransk

  Premiere

  2018-04-26

  Aldersgrense

  12 år. Kan sees av barn som har fylt 9 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.