• The Man Who Stole Banksy

  Ikke aldersklassifisert

  Dokumentar

  1 tim 33 min

  The Man Who Stole Banksy
  The Man Who Stole Banksy

  I 2007 reiste den verdenskjente gatekunstneren Banksy til Palestina og malte en rekke politisk ladede verk på vegger og bygninger over hele byen. Noen anså dette som en plage; andre hyllet verkene som stor kunst; og noen få så nye forretningsmuligheter. En lokal bodybuilder og taxisjåfør kjent som «Walid the Beast» klekket ut en helt spesiell plan: hugg ut hele sementveggen med kunsten på og selg den videre til høystbydende.

  Regissør Marco Proserpio’s The Man Who Stole Banksy er en provoserende historie om hvordan ulovlig kunst kan bli stjålet, solgt og samlet på lovlig måte. Publikum får følge Banksys arbeid og samtidig oppdage et hemmelig kunstmarked med stjålne verk fra hele verden. Filmen er en elegant undersøkelse av det offentlige rom, appropriasjon og handel av gatekunst, og hva som skjer når politikk i Midtøsten møter det vestlige kunstmarkedet.

  In 2007 Banksy slips into Palestine to paint on walls. What follows is a story of clashing cultures, art, identity, theft and black market.

  Skuespillere

  Katrin Ahmad

  Originaltittel

  The Man Who Stole Banksy

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2018-09-07

  Aldersgrense

  Ikke aldersklassifisert

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.