• The Trial of the Chicago 7

  15+

  Drama

  2 tim 9 min

  The Trial of the Chicago 7

  Det som var ment å være en fredelig protest under Demokratenes landsmøte i 1968 blir i stedet et voldelig sammenstøt med politiet og nasjonalgarden. De som stod bak demonstrasjonen – blant andre Abbie Hoffman, Jerry Rubin, Tom Hayden og Bobby Seal – ble saksøkt for konspirasjon, eggende til opptøyer. Rettssaken som fulgte ble en av de mest notoriske i historien.

  The Trial of the Chicago 7 var et drømmeprosjekt for Aaron Sorkin, mannen bak den legendariske tv-serien The West Wing (Presidenten). Sorkin skrev opprinnelig manuskriptet i 2007, og det var da meningen at Steven Spielberg skulle regissere. Flere uheldige omstendigheter, blant annet en streik i Writers Guild of America, gjorde at prosjektet ble utsatt på ubestemt tid, og det var først høsten 2018 at Spielberg kom med nyheten om at produksjonen var i gang igjen – med Aaron Sorkin som regissør, og Sacha Baron Cohen i en av hovedrollene.

  Når filmen nå omsider er klar for å møte sitt publikum, er det med en nesten skremmende aktualitet, den siste tids opptøyer i USA tatt i betraktning. Innenfor rettssalens fire vegger handler det om betydningen av ytringsfrihet og et demokrati styrt på sine opprinnelige premisser. Sorkins manus er ikke overraskende energisk fra start til slutt, der den fargerike ansamlingen av karakterer hver og en får tid til å skinne.

  Regi

  Aaron Sorkin

  Skuespillere

  Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne, Mark Rylance, John Carroll Lynch, Jeremy Strong, Frank Langella

  Originaltittel

  The Trial of the Chicago 7

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  Vises 8/10, 9/10 og 10/10

  Aldersgrense

  15 år. Kan sees av barn som har fylt 12 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.