• Une femme est une femme

  Cinemateket Stavanger9+

  Komedie

  1 tim 25 min

  Une femme est une femme
  Une femme est une femme
  Une femme est une femme

  Anna Karina spiller Angela, en stripteasedanser som ønsker seg barn. Emile, som hun bor sammen med, vil ikke gå til sengs med henne, og begrunner det med at han skal delta i sykkelløp påfølgende søndag og ikke vil komme ut av form. Angela går derfor til husvennen Alfred, som med glede hjelper henne.

  Godard leker som vanlig med sjangerkonvensjoner, og har rammet handlingen inn i det han kaller en neorealistisk musikal: I sin nød ønsker Angela at hun var Cyd Charisse og at Alfred var Gene Kelly, for innenfor musikalens rammer ville neppe hennes problemer eksistert. Naturligvis kan ikke Angela og Alfred danse som sine forbilder. I deres verden er ikke koreografien og notene fastlagt i så klare former som i musikalen.

  Hvis Angelas virkelighet vanskelig lar seg tilpasse prinsippene i en amerikansk musikal, er til gjengjeld hennes filmiske metabevissthet ytterst velutviklet. Angela møter for eksempel Jeanne Moreau og spør henne hvordan det går med Jules og Jim. Slik sender Godard en kjærlig hilsen til François Truffaut – som da var i gang med innspillingen av Jules og Jim – en film som også omhandler et trekantforhold.

  En kvinne er en kvinne er en av Godards letteste filmer. Det er en film som bobler av overskudd og lykke, og er kanskje først og fremst en overdådig kjærlighetserklæring til hans kone Anna Karina.

  Originaltittel: Une femme est une femme
  Frankrike, 1961
  Regi: Jean-Luc Godard
  Anna Karina, Jean-Claude Brialy, Jean-Paul Belmondo, Nicole Paquin
  DCP, fransk tale, engelsk tekst, 85 min.
  A: 12 år

  Regi

  Jean-Luc Godard

  Skuespillere

  Anna Karina, Jean-Paul Belmondo

  Originaltittel

  Une femme est une femme

  Originalspråk

  Fransk

  Premiere

  Vises 15/9 kl.18:00 + 20/9 kl.12:00

  Aldersgrense

  9 år. Kan sees av barn som har fylt 6 år, i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.