• Van Gogh - At Eternity's Gate

  6+

  Drama

  1 tim 50 min

  Van Gogh - At Eternity's Gate

  Willem Dafoe er Oscarnominert for Beste mannlige hovedrolle som Vincent van Gogh

  Vi møter mesteren og hans arbeid slik de aldri har vært presentert før. Regissør Julian Schnabel, selv en etablert kunstner, har skapt en film preget av nerven som karakteriserer van Goghs malerier. Det er historien om en kunstner som må betale en høy pris for å utfordre samfunnets normer, og vi kommer tett innpå kunstneren i hans mest produktive periode. I områdene rundt Arles i Frankrike skaper han malerier med sterke penselstrøk og intense farger.

  Einstøingen Vincent føler seg kun vel i selskap kunstnervennen Gauguin (Oscar Isaac) og hans elskede eldre bror Theo (Rupert Friend). De fleste mener at kunsten hans er forrykt, og etter å ha gitt sitt avkuttede øre til en kvinnelig bekjent, avskriver landsbyboerne kunstneren selv som gal også. Vincent ender på en institusjon hvor en prest (Mads Mikkelsen) hjelper ham til en slags innsikt om hvorfor han er misforstått - kanskje maler han for folk som ikke er født ennå?

  Willem Dafoe ble tildelt skuespillerpris en Volpi Cup under Venezia Filmfestival for rollen som van Gogh, og har også blitt nominert til en rekke filmpriser, inkludert en Golden Globe. I januar ble han også Oscarnominert for Beste mannlige hovedrolle.

  Regissør Julian Schnabel har tidligere laget filmer som The Butterfly i Glass Cup og Before Night Falls.

  Regi

  Julian Schnabel

  Skuespillere

  Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac, Emmanuelle Seigner, Mads Mikkelsen, Mathieu Amalric

  Originaltittel

  Van Gogh - At Eternity's Gate

  Originalspråk

  Engelsk, Fransk

  Premiere

  2019-02-22

  Aldersgrense

  6 år. Kan sees av alle barn i følge med en voksen.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.