• VIMFF – World tour 2020

  Tillatt for alle

  Dokumentar

  2 tim 20 min

  VIMFF – World tour 2020
  VIMFF – World tour 2020
  VIMFF – World tour 2020

  Vancouver International Mountain Film Festival, ble etablert i British Columbia, Canada, i 1996. Det viser det beste fra klatring, ski og opplevelsessport. Siden den gang har VIMFF, en av verdens eldste og største fjellfilmfestivaler, samlet natur- og friluftslivsentusiaster fra hele verden til visninger av kvalitetsfilmer på Canadas vestkyst. Filmene handler om fysiske bragder, miljø- og naturvern og kultur fra hele verden, og viser oss alle fasetter av fjellene. I nesten hele festivalen liv, er et utvalg filmer blitt sendt på turné rundt om i verden. I år sørger VIMFFs filmtur for 150 visninger - fra Yellowknife i det nordvestlige Canada, til Ross-iskanten i Antarktis, fra Christchurch, New Zealand, i øst, til Anchorage, Alaska i vest. For første gang kommer VIMFF til Norden!

  Filmene i VIMFF:

  The Russian Odyssey 11:17 min
  The Russian Odyssey handler om en liten gjeng canadiske snøelskere som utforsker Kaukasus i Russland, fra Mt Elbrus - en av seven summits-toppene - til Sochi, vertsbyen for vinter-OL i 2014.

  Ironstone 15:26 min
  I løpet av seks år forsøker en gruppe grottedykkere fra New Zealand å finne veien gjennom det gigantiske, avsidesliggende grottesystemet Ironstone på New Zealands syd-øy.
  Good Morning 4:18 min
  Morgenfrisk skikjøring på hustak i Avoriaz i Frankrike.

  On The Verge 40:54 min
  I fjellene bak kystbyen Powell River, i British Colombia, har en liten gruppe klatrere gjennom flere tiår gått nye banebrytende ruter i noen av de høyeste granittveggene i Canada. I det samme området er massiv tømmerhogst i ferd med å utradere den siste urskogen og klatrerne står overfor et vanskelig dilemma: Skal de kjempe for å redde de mange hundre år gamle trærne og kanskje miste tilgangen til Canadas svar på Yosemite eller skal de klatre som før og lukke øynene for at villmarken forsvinner.

  In our nature 5:30 min
  Terrengsykling i British Columbia.

  ICEolation 28:00 min
  Sophie og Ewan setter avgårde til Antarktis med havkajakk for å besøke ubebodd land mellom isfjell, breer, seler og pingviner.

  Descent of the Refuge 8:35 min
  Filmen følger tre venner på skitur gjennom nasjonalparken Arctic National Wildlife Refuge. Gjennom reisen i villmarken kommer vi tett på vennene og filmen viser hvilken betydning urørt natur har for våre liv og hvorfor det er så viktig å bevare områder som The Refuge.

  Nebula 13:00 min
  Vi følger skifotografen Reuben Krabbe på vei inn i British Colombia, Canada. Hans mål er å ta et bilde av Oriontåken med en skikjører i forgrunnen.

  Originaltittel

  VIMFF – World tour 2020

  Originalspråk

  Engelsk

  Premiere

  2020-03-04

  Aldersgrense

  Tillatt for alle.

  Les mer

  Billetter

  Velg kinobyen din for å se eventuelle forestillinger og kjøpe billetter.