• Aquaman

  “...If That’s Not Good Enough…Then Screw You”. Jason Momoa spiller superhelten Aquaman i filmen med samme navn.

  Aquaman er halvt menneske og halvt atlantier, basert på tegneseriefiguren fra DC Comics. Bli med ned til det mytiske Atlantis og opplev spenning, undervannsmysterier og kjærlighet.

  Filmene om Aquaman

  Den første filmen om Aquaman kom i 2018, og allerede under produksjonen av denne filmen ble det snakket om å lage en oppfølger. Men regissøren James Wan ønsket å avvente diskusjonen og ikke stresse fram neste film. I 2019 ble beslutningen om en andre film tatt, som senere fikk navnet Aquaman and the Lost Kingdom.

  Aquaman (2018)

  Den vakre dronningen Atlanna (spilt av Nicole Kidman) skylles opp på land og møter fyrvokteren Tom der. De to forelsker seg umiddelbart, og sammen får de sønnen Arthur Curry, som da er halvt menneske og halvt atlantier. Dronning Atlanna må forlate familien og returnere til Atlantis, noe som splitter familien. Arthur vokser opp uten moren sin og er motvillig til å bli hersker av havet, noe han er født til å være. Prinsesse Mera dukker opp, og Arthur kan ikke lenger unnslippe sin skjebne.

  Aquaman and the Lost Kingdom (2023)

  Flere av skuespillerne fra den første filmen kommer tilbake, som Jason Momoa, Amber Heard, Nicole Kidman og svenske Dolph Lundgren. Det har ikke blitt gitt mange hint om filmens handling, men vi vet at Aquaman må samarbeide med en av skurkene. Resten mav handlingen får vi vente i spenning på.

  En del av DC Extended Universe

  DC Extended Universe (DCEU) eies av Warner Bros og er varemerke for alle filmer basert på DC Comics tegneseriefigurer, som Aquaman er en del av. "Aquaman" er den sjette filmen som har blitt en del av DCEU, men figuren har tidligere dukket opp i filmen "Justice League" fra 2017. "Aquaman and the Lost Kingdom" er den trettende filmen i rekkefølgen. Andre superhelter som er inkludert i DCEU er blant annet Superman, Wonder Woman og The Flash.

  Kjente sitater fra Aquaman

  Dressed Like A Bat. I Dig It. – Når Aquaman møter den fremtidige gruppen Justice League for første gang kommer han med denne kommentaren om Batman.I Don’t Suppose You

  Want To Talk About This, Do You? Neither Do I. – Aquaman blir overrasket av kaptein Murk, og begge havner i en sverdkamp når Aquaman sier dette.

  I’m A Blunt Instrument And I’m Damn Good At It. – Prinsesse Mera tvinger Aquaman til å si positive ting om seg selv.

  Hurry Up, I’m Missing Happy Hour For This. – Aquaman vil få tak i et ledetråd og forteller bestemt at han har bedre ting å gjøre enn å slåss med undervannsfolk.